Postul Paștelui 2017. Câte zile de post trebuie să ţii înainte de a merge la spovedanie?

F

Din ce în ce mai mulți creștini încep să respecte perioadele de post anului. Cu toate acestea, însă nu toată lumea reușește să se țină de întreaga perioadă în care nu se mănâncă „de dulce', mai exact orice produs de origine animală, cum ar fi carne, ouă, lapte și brânzeturi.

Există persoane care țin post doar miercurea și vinerea, sau doar în prima și ultima săptămână, mai ales când vine vorba despre Postul Paștelui. Aceasta este cea mai grea perioadă de post din an, pentru că durează 40 de zile. O întrebare care circulă pe buzele multor creștini, este aceea legată de numărul de zile de post pe care trebuie să îl ținem înainte de a merge la spovedanie.

Postul Paștelui 2017. Câte zile de post trebuie să ţinem înainte de a merge la spovedanie?

Preot Conf. Dr. Constantin Necula a explicat, pas cu pas, cum trebuie să facem spovedania, dar și câte zile de post trebuie să ținem.

„Dacă mergeţi în a 40-a zi de post, 40 de zile. Dacă mergeţi în prima zi, o zi de post şi, în următoarele 39 de zile, continuaţi postul. Cu alte cuvinte, când e de pos­tit, e de postit! Ideea aceasta cu spovedania şi postul de dinainte de spovedanie este una dintre ‒ iertaţi-mi cu­vântul prost ‒ idolatrizările legate de Ortodoxia noastră, una dintre falsele rigorisme pe care le-am impus, pentru că sunteţi ‒ şi aici zic şi eu, ca fiul meu, piua, că v-am prins ‒ de foarte multe ori tentaţi să ziceţi: „nu mă duc la spovedit, pentru că am mâncat azi după-masă nu ştiu ce. Nu fac aia, că…'.

Dacă e să fim sinceri, trebuie să recunoaştem că uneori ne mai şi ascundem după rigorile astea, în încercarea de a sta cât mai departe de ceea ce trebuie să facem. Postul trebuie să te apropie de spovedit, iar spovedania trebuie să te apropie de post. N-ai postit până te-ai spovedit? Posteşti după ce te-ai spovedit! N-ai postit până te-ai împărtăşit? Te împărtăşeşti şi posteşti! Sunt unele lucruri cu adevărat recuperabile în Biserică şi ‒ Slavă Domnului! ‒ postul este unul dintre ele', a spus Preot Conf. Dr. Constantin Necula, pentru doxologia.ro.

Ideea este că nu trebuie să profiți de faptul că există portițe care te pot scuza de la a ține tot postul. Totuși, trebuie să încerci să vorbești cu preotul la care mergi de obicei, să vorbești deschis cu el și să îi spui de ce nu ai reușit să ții tot postul. Se poate ca el să accepte să te spovedească chiar și așa.

În orice caz, este important să întâmpinăm Paștele cu pace în suflet și cu armonie alături de cei dragi.

Foto: crestinortodox.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

O persoană a murit fără lumânare? Iată ce trebuie să faci pentru ea

De ce este bine să faci semnul Sfintei Cruci la masă, când ieși din casă sau când te apuci de o treabă

Asta sigur nu știai! De ce e greșit să spunem „Paște'? Cuvântul corect este „Paști'

Locuri în care s-a arătat Fecioara Maria

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate