De ce este bine să faci semnul Sfintei Cruci la masă, când ieși din casă sau când te apuci de o treabă

de ce este bine sa-ti faci semnul sfintei cruci

Cu siguranță, ai văzut o mulțime de oameni care se închină atunci când încep să mănânce, când ies din casă sau când încep o treabă. Unul dintre marii duhovnici ai creștinătății, cuviosul Anatolie, explică de ce este bine să faci semnul Sfintei Cruci cât mai des cu putință.

Cea mai scurtă și mai cuprinzătoare explicație este faptul că Sfânta Cruce ține vrăjmașul la distanță. Cu cât te închini mai des, cu atât necuratul are mai puține șanse să se apropie de tine. Cei împrejmuiți de Sfânta Cruce sunt înfricoșători pentru vrăjmașul', spune duhovnicul.

Ce va zice lumea despre noi?'

Este întrebarea pe care, din păcate, mulți dintre noi și-o pun, deși cred cu tărie în Dumnezeu. Nu ne închinăm atunci când trecem pe lângă o biserică, deși poate am simți să facem acest lucru, să nu se uite oamenii ciudat la noi. Nu ne închinăm nici atunci când ieșim din casă de teamă să nu ne vadă vreun vecin. Și nici când ne așezăm la masa nu o facem, pentru că gestul acesta îl făceau doar bunicii iar noi ne considerăm mai evoluați și mai deschiși la minte.

Greșeala pe care o comitem atunci când refuzăm să ne închinăm a fost denumită de Sfinții Părinți slavă deșartă'. Este capcana în care cad mulți credincioși, aceea în care ne preocupă ce gândesc oamenii despre noi în loc să ne preocupe credința în Cel de Sus.

De ce este bine să faci semnul Sfintei Cruci cât mai des cu putință

Dacă citim Evanghelia după Marcu, găsim acolo un verset în care Mântuitorul spune: De cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, și Fiul Omului se va rușina de el când va veni întru slava Tatălui Său cu sfinții îngeri'.

Orice om care se declară credincios trebuie să înțeleagă că semnul Sfintei Cruci simbolizează slava adusă lui Dumnezeu și, totodată, nădejdea mântuirii. De aceea, este esențial să ne pese mai mult de slava dumnezeiască decât de slava omenească.

Tu cât de des îți faci semnul Sfintei Cruci? Te-ai rușinat vreodată de acest gest atunci când erau oameni necunoscuți prin preajmă?

Citește și

Dumnezeu le răspunde credinciosilor în trei moduri

Îngerul păzitor este darul lui Dumnezeu primit la botez

Acatiste pentru diferite trebuinţe

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate