O persoană a murit fără lumânare? Iată ce trebuie să faci pentru ea

Moartea este unul din subiectele despre care nimeni nu vrea să vorbească, însă fie că vrem sau nu, ea face parte din viața noastră. Tradiția spune că atunci când un om este pe moarte, trebuie să fie cineva alături de el să îi aprindă o lumânare pentru care muribundul să aibă lumină pe lumea cealaltă. Dar ce se întâmplă oare cu sufletul unei persoane care și-a pierdut viața fără o lumânare aprinsă?

Ei bine, de-a lungul timpului, aceasta a fost o întrebare care a circulat mult pe buzele oamenilor. O vorbă din bătrâni spune că nu este deloc bine ca cineva să plece în lumea de dincolo, fără ca o persoană dragă să îi aprindă o lumânare.

Care este semnificația lumânării aprinse pentru cei care mor

Lumânarea aprinsă pentru cei care pleacă din lumea celor vii are o simbolistica foarte importantă. Aceasta luminează calea celui care pleacă în lumea veşnică, iar o persoană care părăseşte pământul în întuneric se spune că suferă în viaţă cealaltă.

Ce spune părintele Cleopa despre lumânarea aprinsă pentru care mor 

Părinte Cleopa susţine că nu este o tragedie că mortul să părăsească lumea fără o lumânare aprinsă.

„Lumânarea este un simbol. Dacă o aprinzi este bine. Dacă nu poţi, nu-i nimic. Faptele bune merg cu noi, nu lumânarea', a povestit preotul, conform teotrandafir.com.

De asemenea, Mântuitorul Nostru Iisus Hristos spunea că adevărata lumină pe care o ducem cu noi dincolo reiese din faptele bune săvârşite pe pământ.

„Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor. Că, văzând oamenii faptele cele bune ale voastre, să-l slăvească pe Tatăl vostru Care este în Ceruri', scrie în Sfânta Evanghelie.

„Poţi să ai un milion de lumânări. Nu-ţi ajută nimic la moarte. Cine le-a aprins lumânarea la cei care au murit pe front? Iată lumina: dacă au avut fapte bune, aceea-i lumina. Nu-i o primejdie dacă ai murit fără lumânare. Este primejdie dacă ai murit nespovedit, neîmpărtăşit', a mai spus părintele Cleopa.

Așadar, tot ceea ce trebuie să faci pentru persoana care pleacă dintre noi este să te rogi. Bunul Dumnezeu îi va vedea adevărată lumină, deoarece cunoaște foarte bine toate lucrurile bune şi rele pe care le-a făcut pe pământ.

Mihaela Tudor

Foto: 123rf.com

Citește și:

De ce este bine să faci semnul Sfintei Cruci la masă, când ieși din casă sau când te apuci de o treabă

Asta sigur nu știai! De ce e greșit să spunem „Paște'? Cuvântul corect este „Paști'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate