Locuri în care s-a arătat Fecioara Maria

Locuri în care s-a arătat Fecioara Maria

Fecioara Maria este considerată ca fiind unul dintre cele mai puternice simboluri ale divinității, aceasta fiind cinstită ca mamă a Mântuitorului Iisus Hristos. De-a lungul timpului au existat documente care atestă că Fecioara Maria și-a făcut apariția în câteva locuri din lume, locuri care s-au transformat în spații de pelerinaj pentru credinicioși.

Credinicioșii sunt atrași de minunile legate de divinitate, motiv pentru care numărul celor care vizitează locuri despre care se vorbește că ar fi miraculoase este întotdeauna în creștere.  Acestea sunt locurile în care Fecioara Maria a apărut și a săvârșit minuni, conform artizanescu.ro.

1.  Fecioara Maria s-a arătat la Lourdes

În anul 1858, la Lourdes a avut loc o minune despre care se vorbește și astăzi. Istoria vorbește despre povestea unei fetițe de 14 ani pe nume Bernadette Soubirous. Aceasta a mers în pădure să adune crengi uscate alături de sora ei și de o prietenă, dar pentru că suferea de astm a rămas în urmă. În timp ce încerca să le prindă din urmă pe cele două fete, copila a auzit un vuiet care venea dintr-o peșteră. Atunci când s-a apropiat, Bernadette a văzut o femeie îmbărcată în alb și care la brâu purta o panglică albastră. Fetița a început să plângă foarte tare și a fugit repede spre casă, fără să poveastească familiei ce a văzut. În zilele ce au urmat, Bernadette a mers în continuare în pădure, iar Fecioara Maria i s-a arătat în fiecare zi, spunându-i să se roage pentru păcătoși și să îi îndemne să aleagă calea cea bună. Fetița a povestit această întâmplare preotului din sat, iar acesta a răspândit mai departe miracolul acestei întâlniri. De atunci, minunea de la Lourdes a devenit cunoscută în întreaga lume, iar locul s-a transformat într-un spațiu de pelerinaj.

2.  Minunea de la Fatima

Minunea de la Fatima a avut loc pe 13 mai 1917. În această zi, frații Jachinta și Francisco împreună cu verișoara lor, Lucia dos Santos  din Fatima, Portugalia erau cu oile la păscut, când o furtună foarte puternică a început. Cei trei s-au speriat foarte tare și au început să se roage pentru a fi păziți de rele. În momentul în care un fulger puternic a lovit un stejar, deasupra acestuia a apărut o femeie învăluită în lumină. Copiii au considerat această apariție ca fiind o minune, conviși fiind că cea care li s-a arătat a fost chiar Fecioara Maria. Din acel moment, cei trei s-au întors în fiecare zi de 13 a lunilor ce au urmat, sperând că Fecioara Maria li se va arăta din nou. Pe data de 13 octombire, Fecioara Maria  s-a arătat din nou celor trei copii spunându-le că va înfăptui o minune. Chiar dacă în locul în care s-a arătat erau prezenți 70 000 de oameni, doar cei trei copii au reușit să o vadă.  În acea zi, afară ploua foarte puternic și dintr-o dată s-a făcut senin și soare. Soarele a căpătat pe rând mai multe culori, după care a revenit la forma lui inițială. Cei care au văzut acest fenomen au considerat acest lucru o minune.  Mai mult, pe 13 mai 1981, ziua în care este sărbătorită această minune, teroristul Mehmet Ali a deschis focul asupra Papei Ioan Paul al II-lea, cel din urmă fiind foarte grav rănit. Papa Ioan Paul al II-lea a fost transportant de urgență la spital și salvat la limită, acest lucru fiind considerat o nouă minune făcută de Fecioara Maria.

3.  Apariția Fecioarei Maria la Medjugorie

Medjugorie este un loc aflat în apropiere de Bosnia-Herțegovina. În acest loc, 6 copii au povestit că au văzut-o pe Fecioara Maria urcând un deal. De atunci, cei 6 au primit mesaje de la Fecioara Maria, mesaje pe care ei au datoria de le transmite mai departe. Unul dintre mesaje vorbea despre o minune pe care o vor putea vedea toți credincioșii. Această minune a constat într-o curce care a apărut pe cer. Foarte multi ani, această minune nu a fost recunoscută de către biserică, însă în anul 1994, Papa Ioan Paul al II-lea a confirmat că Medjugorie este un loc sfânt.

4. Fecioara Maria s-a arătat la Bușteni

Minunile legate de Fecioara Maria nu s-au întâmplat numai în străinătate, ci și la noi în țară. Fecioara Maria s-a arătat la Bușteni. Părintele Gherontie Puiu a povestit că în timp ce se afla în pădure, Fecioara Maria i s-a arătat ca o lumină printre crengile unui brad bătrân, cerându-i să ridice acolo un loc de rugăciune. Astfel a luat naștere Mănăstirea Caraiman, un loc în care credincioșii vin pentru a se ruga la poalele bradul în care s-a artătat Fecioara Maria.

5.  Minunea din județul Neamț

În a doua jumătate a secolului XV, în Neamț s-a arătat din nou Fecioara Maria. Aceasta i-a oprit pe câțiva călugări care voiau să plece la Muntele Athos. făcându-și apariția într-un trunchi de copac. Fecioara Maria s-a arătat călugărilor și le-a spus: „Nu plecati, si aceasta este gradina mea!'. Astfel a luat naștere Mănăstirea Bisericani, una dintre cele mai frumoase din Moldova.

 

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cele mai frumoase mănăstiri din România unde poți merge în noaptea de Înviere

Un miracol s-a întâmplat într-o biserică! Doua icoane au inceput sa izvorasca mir

Ce trebuie să știi înainte de a merge la spovedanie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate