4 portii
420 calorii/portie
Timp de pregatire: 1 ora
Timp de fierbere: 30 minute
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ce este bulgurul ? Bulgurul este grau zdrobit, cu o granulatie mai mare decat cuscusul si grisul. Il puteti gasi in magazinele alimentare care comercializeaza si produse cu specific oriental.
1 – Inmuiati lintea in apa timp de 1 ora.
2 – Scurgeti lintea de apa si puneti-o intr-o oala cu 900ml concentrat vegetal (vegeta). Fierbeti neacoperit timp de 20 minute, pana ce lichidul se evapora si lintea se inmoaie.
3 – Intre timp, fierbeti bulgurul in restul de concentrat vegetal, timp de 15 minute, pana cand se absoarbe lichidul.
4 – Incingeti uleiul si caliti ceapa, fasolea verde, ardeiul si usturoiul, timp de 5 minute. Adaugati chimenul si amestecati. Adaugati lintea, bulgurul si potriviti de sare si piper.
5 – Acoperiti si inabusiti timp de 5 minute. Turnati intr-un castron de servit si stropiti cu putin iaurt. Serviti restul de iaurt intr-un bol separat.
Pofta buna!