Pilaf de bulgur cu linte

4 portii
420 calorii/portie
Timp de pregatire: 1 ora
Timp de fierbere: 30 minute

Ingrediente:

  • 225g linte verde
  • 1,2 l concentrat vegetal
  • 225g bulgur (vezi mai jos)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa de apa, taiata felii
  • 225g fasole verde, taiata segmente
  • 1 ardei gras, taiat felii
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite de chimen macinat
  • 150ml iaurt

Mod de preparare:

Ce este bulgurul ? Bulgurul este grau zdrobit, cu o granulatie mai mare decat cuscusul si grisul. Il puteti gasi in magazinele alimentare care comercializeaza si produse cu specific oriental.

1 – Inmuiati lintea in apa timp de 1 ora.

2 – Scurgeti lintea de apa si puneti-o intr-o oala cu 900ml concentrat vegetal (vegeta). Fierbeti neacoperit timp de 20 minute, pana ce lichidul se evapora si lintea se inmoaie.

3 – Intre timp, fierbeti bulgurul in restul de concentrat vegetal, timp de 15 minute, pana cand se absoarbe lichidul.

4 – Incingeti uleiul si caliti ceapa, fasolea verde, ardeiul si usturoiul, timp de 5 minute. Adaugati chimenul si amestecati. Adaugati lintea, bulgurul si potriviti de sare si piper.

5 – Acoperiti si inabusiti timp de 5 minute. Turnati intr-un castron de servit si stropiti cu putin iaurt. Serviti restul de iaurt intr-un bol separat.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Preparate din legume