Paste cu ton şi sos tomat
Dacă te numeri printre persoanele cărora nu le rămâne prea mult timp de petrecut în bucătărie şi, cu toate acestea, îşi doresc să mănânce sănătos, îţi propunem o reţetă rapidă şi delicioasă de paste cu ton şi sos tomat. Îţi putem garanta că acest fel de mâncare va fi cu siguranţă apreciat de toţi cei care vor avea privilegiul să-l guste.
* 4 persoane * 15 minute
INGREDIENTE
400 g paste
O cutie de roşii pasate
O conservă de ton în ulei
O ceapă
5 căţei de usturoi
Busuioc proaspăt sau uscat
Sare şi piper
MOD DE PREPARARE
Pentru început, pune pastele la fiert.
Cât timp fierb, toacă ceapa şi usturoiul şi pune-le într-o tigaie la călit, în uleiul scurs din conserva de ton. Peste ceapa şi usturoiul călite adaugă cutia de roşii pasate şi lasă totul să fiarbă timp de 5 minute, la foc mediu. După scurgerea timpului, adaugă busuiocul şi mai lasă să fiarbă încă 10 minute, până ce conţinutul tigăii scade. Condimentează cu sare şi piper şi adaugă peste sosul din tigaie şi tonul mărunţit. Mai lasă ingredientele pe foc încă 4-5 minute.
Între timp, scoate pastele de la fiert şi lasă-le la scurs într-o strecurătoare. Când sosul este gata, toarnă-l peste paste şi încorporează-l în ele.
Autor: Oana Anghel