Optimiştii trăiesc mai mult. Ştii care sunt secretele lor?

care sunt secretele oamenilor optimişti

Despre oamenii care gȃndesc pozitiv ştim, ȋn general, că sunt persoane deschise, iubesc viaṭa şi caută soluṭii la orice probleme. Îi vedem uneori ȋn jurul nostru, deşi, să recunoaştem, nu sunt prea uşor de ȋntȃlnit! Educaṭia nu ne ajută ȋntotdeauna să ne conturăm o gȃndire preponderent pozitivă, iar de multe ori reacṭionăm instinctiv, ne panicăm ȋnainte de a gȃndi pozitiv.

Această categorie de oameni optimişti a fost studiată de numeroşi specialişti de-a lungul timpului. Medici şi psihologi din ȋntreaga lume au concluzionat că cei care gȃndesc pozitiv sunt mult mai rezistenṭi la frustrare, ȋn cazul diagnosticării cu boli grave, rata de vindecare este mai mare, iar durata de viaṭă mai ridicată. Imunitatea optimiştilor este ridicată, de aceea se ȋmbolnăvesc rar. Tot ei sunt cei care ȋi ȋncurajează pe cei din jur ȋn momente grele, care au puterea să zȃmbească atunci cȃnd totul pare să funcṭioneze pe dos.

Care sunt secretele oamenilor optimişti?

  • Au ȋnvăṭat să ȋşi construiască o gȃndire poztivă. Nu dau voie gȃndurilor negative să le acapereze atenṭia, iar dacă ȋn mintea lor apare un astfel de gȃnd, ȋl ȋndepărtează imediat.
  • Caută şi găsesc soluṭii acolo unde alṭii văd doar probleme. Din păcate, optimismul nu este ȋntotdeauna contagios. Oamenii pozitivi au un talent deosebit de a nu se da bătuṭi atunci cȃnd vine vorba de rezolvarea unei probleme. Şi o rezolvă.
  • Au ȋncredere ȋn ei, de aceea responsabilităṭile nu ȋi sperie. Îşi asumă cu ȋncredere dificultăṭile, de aceea pot fi văzuṭi de multe ori ȋn fruntea grupurilor sau ocupȃnd funcṭii de conducere.
  • Refuză să audă bȃrfele, criticile şi micile răutăṭi din jur. Optimiştii ȋşi canalizează atenṭia numai pe lucruri pozitive, iar pe cele negative le ignoră.
  • Sunt deschişi la noi provocări. Nu se tem de schimbare, de viitor, ies din zona de confort fără dificultate pentru că sunt conştienṭi de puterea lor de adaptare la situṭii noi.
  • Se iubesc, se respectă pe ei ȋnşişi, dar nu uită nici de respectul pentru cei din jur. Oamenii pozitivi sunt apreciaṭi şi căutaṭi pentru compania lor deosebită.
  • Au tot timpul o vorbă bună, o ȋncurajare, un zȃmbet sau o ȋmbrăṭişare pentru ce dragi. Pentru felul lor de a fi, optimiştii sunt pur şi simplu adoraṭi.

Poate că nu e simplu să fim optimişti. Necesită timp şi perseverenṭă pentru schimbarea modului de gȃndire, dar sigur merită efortul avȃnd ȋn vedere beneficiile pe care le putem obṭine pe termen lung.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Azi nu ești în apele tale'? Iată ce trebuie să faci:

Sportul care îți prelungește viața cu 10 ani. Ce trebuie să faci dacă îți dorești să trăiești mai mult?

5 lucruri la care ar trebui să renunți până împlinești 40 de ani

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Diverse