„Gala Zetta – Ajută-ne să ajutăm!”, o campanie susținută de Andreea Marin și inițiată de medicul Dragoș Zamfirescu pentru 50 de operații gratuite în România

„Gala Zetta – Ajută-ne să ajutăm!', o campanie de anvergură susținută de Andreea Marin și inițiată de medicul Dragoș Zamfirescu, este o premieră în România. Aceasta are ca scop strângerea de fonduri pentru consumabilele care se vor folosi la 50 de operații gratuite, pentru cazuri grele (arsuri, accidente grave, malformații copii și maturi, membre amputate etc) care se vor face la noi în țară.

“Sunt fericită: oamenii buni pun umăr lângă umăr. Și mă simt onorată să le fiu alături, în seara de 19 septembrie, începând cu ora 19:00, ca gazdă a unei Gale speciale și a lansării unei campanii cu adevărat valoroase”, spune Andreea Marin.

Concret, 10 medici și-au dat seama că sunt mult mai puternici împreună și îi pot ajuta mult mai ușor pe cei aflați în suferință, care-și pun nădejdea în ei. Așa că acești medici au decis să-și pună priceperea, experiența, timpul și sufletul în sprijinul a 50 de oameni care au mare nevoie să fie salvați.

Cei 10 medici vor intra împreună în sala de operație de 50 de ori, pro-bono, dincolo de munca lor de zi cu zi, și vor face tot ce ține de ei pentru a veni în sprijinul celor care sunt în punctul de a-și pierde speranța.

Cine sunt cei 10 salvatori

Cei 10 salvatori sunt medici voluntari pentru care Asociația Zetta a devenit acum a doua lor casă. Fondatorul acestei familii e Dr. Dragoș Zamfirescu, medic primar chirurgie plastică, estetică și reconstructivă, cu peste 20 de ani de experiență, cu zeci de premiere medicale, inovator în medicină, medaliat cu aur la Bruxelles. Lui i se alătură:

  • chirurgii plasticieni: Dr. Iulia Muraru, Dr. Amit Beedasy, Dr. Dragoș Muraru, Dr. Ina Petrescu
  • Dr. Dragoș Slăvescu – chirurg buco-maxilo-facial
  • Dr. Dan Tănase – chirurg ortoped
  • Dr. Daniel Vilcioiu – chirurg ortoped, supraspecializat în chirurgia mâinii
  • Dr. Irina Luca – anestezist
  • Dr. Cornelia Nitipir – oncolog

Această echipă de medici are la activ până în prezent peste 5000 de intervenții reconstructive, 42 de premiere medicale, inovații în medicină, intervenții pro bono pentru cazuri complexe, precum malformații congenitale, replantări realizate sub microscop, reconstrucții ale corpului după arsuri sau accidente grave, reconstrucții mamare sau oro-buco-maxilo-faciale în urma cancerului, operații pentru paralizii de plex brahial etc.

Cum se desfășoară Gala Zetta – Ajută-ne să ajutăm!' 

Deși medicii își oferă serviciile pro bono, există totuși un cost medical care trebuie luat în calcul: cel al consumabilelor necesare intervențiilor chirurgicale. Costul mediu estimat pentru o intervenție este de 1000 de euro, sumă pe care pacienții care urmează să fie supuși intervențiilor nu și-l pot permite. Aici intervine fiecare dintre noi, care, printr-o donație mică, pot face minuni.

Pe site-ul cauzei, www.asociatiazetta.ro, există butonul Donează'. Orice donație, oricât ar fi de mică, contează!

Contul pentru donații,  deschis la Banca Transilvania SA, Agenția Dorobanți: RO10 BTRL RON CRT 041 240 3901

Gala Zetta – Ajută-ne să ajutăm!' din 19 septembrie, ora 19:00, la Casa Doina (Strada Pavel Dimitrievici Kiseleff, nr. 4), va fi mai mult decât o seară emoționantă. Va fi și o gală de premiere: medici din toate colțurile țării, care-și iubesc meseria mai presus de orice, vor primi trofee, premii și burse care să vină în sprijinul lor și, prin ei, în ajutorul nostru. Vom avea parte de o seară unică, în care ne vom cunoaște salvatorii, le vom afla poveștile de succes și vom avea posibilitatea să ne recâștigăm încrederea în medicina românească.

Ne vor fi alături artiști de renume, personalități importante, reprezentanți mass-media, autorități, oameni de afaceri.

Când omul ne bate la ușă, noi știm că are mare nevoie de noi. Că speranța lui e în mâinile noastre. De fapt, cu asta ne ocupăm. Cu speranța transformată în realitate. Cu redarea șansei la viață. Cu regăsirea zâmbetului. Suntem mâna deschisă întinsă către mâna care cere ajutor. Suntem o echipă și o familie unită în jurul unui medic cu o inimă mare: Dr. Dragoș Zamfirescu. Avem un vis, același vis în fiecare zi: să îi vedem pe cei ce ne-au călcat pragul plecând mai departe în viață sănătoși. Fără îngrijorare pe chip, fără teamă sau deznădejde. Și cu încrederea că pot spune mai departe: m-am vindecat aici, la mine acasă. În România. Putem ajuta. Dar mesajul nostru e simplu: ajută-ne să ajutăm!'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse