Omleta cu dovlecei si cartofi, cu cimbru

Aceasta omleta poate fi servita si a doua zi, rece.

Gata in: 45 min. | Calorii: 230 per portie | Grasimi: 12 g, saturate: 3 g

Ingrediente pentru 6-8 portii:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 dovlecei, taiati felii subtiri
  • 4 cartofi mari
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 3 fire cimbru
  • 10 oua de marime potrivita

Mod de preparare:

1 Intr-un vas cu baza dubla, incinge uleiul si rumeneste feliile de dovlecei la foc potrivit timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Da dovleceii deoparte. Curata cartofii de coaja si taie-i felii subtiri (rondele). Rumeneste-i in vas, impreuna cu usturoiul, timp de 5-6 minute. Adauga apoi si dovleceii, presara jumatate din cantitatea de cimbru si netezeste suprafata. Bate ouale si adauga-le in vas. Presara cimbrul ramas.
2 Acopera vasul si tine-l pe foc, la temperatura potrivita, timp de 10-15 minute. Dupa aceea pune vasul la grill timp de 2 minute, ca sa se rumeneasca deasupra.
La sfarsit, pune tortilla pe un platou si serveste-o la temperatura camerei, taiata felii.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Gustari