Omleta cu dovlecei si cartofi, cu cimbru
Gata in: 45 min. | Calorii: 230 per portie | Grasimi: 12 g, saturate: 3 g
Ingrediente pentru 6-8 portii:
- 2 linguri ulei de masline
- 2 dovlecei, taiati felii subtiri
- 4 cartofi mari
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 3 fire cimbru
- 10 oua de marime potrivita
Mod de preparare:
1 Intr-un vas cu baza dubla, incinge uleiul si rumeneste feliile de dovlecei la foc potrivit timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Da dovleceii deoparte. Curata cartofii de coaja si taie-i felii subtiri (rondele). Rumeneste-i in vas, impreuna cu usturoiul, timp de 5-6 minute. Adauga apoi si dovleceii, presara jumatate din cantitatea de cimbru si netezeste suprafata. Bate ouale si adauga-le in vas. Presara cimbrul ramas.
2 Acopera vasul si tine-l pe foc, la temperatura potrivita, timp de 10-15 minute. Dupa aceea pune vasul la grill timp de 2 minute, ca sa se rumeneasca deasupra.
La sfarsit, pune tortilla pe un platou si serveste-o la temperatura camerei, taiata felii.
Pofta buna!