Motive pentru care îți tremură mâinile. Ce afecțiuni semnalează acest simptom?

Motive pentru care îți tremură mâinile

În afara situațiilor în care emoțiile puternice fac ca mâinile să tremure, acest simptom ar trebui investigat cu mare atenție și asta pentru că în spatele acestuia se pot ascunde o mulțime de afecțiuni. 

Tremuratul mâinilor provoacă un disconfort foarte mare și pe lângă acest lucru, o mulțime dintre cei care se confruntă cu această problemă sunt afectați și din punct de vedere psihologic, simțindu-se rușinați atunci când se află în public și nu pot controla acest lucru. Deși tremuratul mâinilor este asociat de foarte multe persoane cu boala Parkinson, aceasta este cea mai gravă afecțiune care poate determina apariția acestui simptom și este întâlnită în foarte puține dintre cazuri.

Motive pentru care îți tremură mâinile

Doar în cazurile grave tremuratul mâinilor poate semnala apariția bolii Parkinson. În cazul acestei afecțiuni, tremuratul apare chiar și atunci când mâna este în repaus, potrivit medicaldaily.com.

Specialiștii sunt de părere că un tremurat ușor al mâinilor este absolut normal, dar în cazul în care această problemă devine din ce în ce mai gravă și persistă, atunci e nevoie de un control amănunțit.

O altă afecțiune care are ca principal simptom tremuratul mâinilor este tremorul esențial. Această problemă este întâlnită în special în cazul adulților cu vârsta peste 50 de ani. Tremorul esențial este o tulburare permanentă a nervilor și se agravează odată cu înaintarea în vârstă. Atunci când boala este într-un stadiu avansat, pacienții pot întâmpina dificultăți în a mânca, a scrie sau atunci când vor să desfășoare orice activitate care implică folosirea mâinilor.

Pe lângă aceste afecțiuni, tremuratul mâinilor poate să apară inclusiv din cauza stilului de viață, anumiți factori externi având un impact puternic asupra sănătății. Printre ei se numără oboseala, consumul de băuturi alcoolice, stresul sau administrarea anumitor medicamente.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum îți este afectată sănătatea de pantofii pe care îi porți? Uite ce alegeri să faci pentru a te proteja

Ce se întâmplă în organism atunci când consumi un ou pe zi?

Ce fructe să consumi pentru a preveni apariția cancerului?

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate