Ce fructe să consumi pentru a preveni apariția cancerului?

Statisticile îngrijorătoare și apariția tot mai multor cazuri de cancer sunt lucrurile care îi determină pe oamenii de știință să dezvolte o mulțime de cercetări plecând de la acest subiect. Cum alimentația este considerată un factor important în dezvoltarea cancerului, specialiștii au încercat să determine care sunt acele alimente care ar putea împiedica evoluția bolii sau care pot contribui la prevenirea acesteia.

De-a lungul timpului au apărut o mulțime de studii referitoare la schimbările ce trebuie făcute în alimentație pentru a reduce cât mai mult numărul persoanelor diagnosticate cu diferite tipuri de cancer.

Ce fructe să consumi pentru a preveni apariția cancerului?

Medicul mexican Lina García Mier este de părere că fructele de culoare roșie au un rol important în prevenirea și tratarea cancerului, potrivit agerpres.ro. În această categorie intră căpșunile, zmeura, murele, afinele, fragii sau strugurii. Aceste fructe sunt bogate în antioxidanți și compuși bioactivi, iar cercetătoarea Lina García Mier consideră că atunci când sunt consumate în mod regulat, acestea pot avea proprietăți anticancerigene,

Toate aceste fructe conțin flavonoide şi antocianine, substanțe care luptă împotriva stresului oxidativ, acesta fiind vinovat de apariția bolilor grave la nivelul organismului. Studiul subliniază că fructele roșii pot repara ADN-ul deteriorat, reducând stresul și diferitele inflamații apărute.

Lina García Mier insistă asupra faptului că resveratrolul, un compus existent în struguri și căpșuni, poate împiedica dezvoltarea celulelor canceroase localizate la nivelul sânului.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum știm că o aluniță se transformă în melanom? Schimbările care trebuie să ne trimită la medicul dermatolog

De ce în primele 20 de minute de stat la plajă NU ar trebui să folosim cremă cu factor de protecție solară?

De ce a crescut numărul cazurilor de melanom în România? Motivul pentru care tot mai mulți tineri primesc acest diagnostic

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului