Care sunt alimentele care favorizează apariția depresiei?
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2018/06/alimente-care-duc-la-depresie.jpg)
Mulți oameni ignoră uneori depresia, poate chiar fără să-și dea seama, însă aceasta este o boală care trebuie tratată cu mare seriozitate pentru că poate creea multe probleme. Există totuși și câteva obiceiuri zilnice care pot favoriza apariția depresiei, pe stările emoționale pe care le trăiești.
Nu doar problemele cu care te confrunți în viață pot conduce la depresie, ci și regimul alimentar și obiceiurile de zi cu zi. Cercetătorii spun că aceasta ar fi mai degrabă o boală fizică, decât psihică, așa cum am tinde să credem. În urma mai multor studii, psihiatrul Edward Bullmore a constat că depresia este o afecțiune fizică si că se datorează unor inflamații din organismul nostru, conform clickpentrufemei.ro. Așadar, ar trebui să fii mai atent la alimentația ta pentru a preveni apariția depresiei.
Care sunt alimentele care favorizează apariția depresiei?
Iată care sunt alimentele care favorizează instalarea acestei boli.
Alcoolul
Chiar dacă mulți ar crede că alcoolul te ajută să mai uiți de probleme, se pare că realitatea este cu totul alta. La început, ai senzația că îți dă o stare de bine și de relaxare, însă acesta are, de fapt, multe efecte adverse. Alcoolul în cantități mari conduce la dereglări atât la nivel fizic, cât si psihic. Astfel, o stare permanentă de nemulțumire, se poate transforma în depresie.
Carbohidrații
Alimente cum ar fi pâinea albă, pastele, orezul alb, trebuie să fie consumate cu moderație pentru că forțează organismul să elimine mai multă insulină. În acest fel, se creează un dezechilibru care poate duce la stări de anxietate.
Cofeina
Această substanță poate fi extrem de periculoasă, dacă este consumată în cantități mari. Chiar dacă poate elimina oboseala și te ajută să te concentrezi, cofeina poate duce la dereglări ale organismului: stări de agitație, ritm cardiac neregulat, insomnie și în cele din urmă, depresie. Prin urmare, este foarte important modul în care o consumi, dar și cantitatea.
Așadar, atunci când vine vorba despre alimentație, este necesară o mare atenție în alegerea produselor, iar moderația este foarte importantă. Moderația este cheia către un stil de viață echilibrat și sănătos.
Foto: shutterstock.com
Mihaela Tudor
Citește și:
Ce se întâmplă în organism atunci când consumi un ou pe zi?
Cum trebuie să bei apă în mod corect pe parcursul zilei? Iată cum se calculează cantitatea necesară