Ce se întâmplă în organism atunci când consumi un ou pe zi?

Ce se întâmplă în organism atunci când consumi un ou pe zi?

Ouăle sunt o sursă importantă de proteine, dar pentru că ele pot duce la creșterea colesterolului, recomandarea medicilor este ca acestea să fie consumate cu moderație. Dacă până acum știam că indicat ar fi să mâncăm ouă de cel mult două sau trei ori pe săptămână, un nou studiu sugerează că acestea ar trebui introduse în alimentația zilnică.

Ce se întâmplă în organism atunci când consumi un ou pe zi?

Ouăle sunt bogate în substanțe nutritive, în special în proteine, vitamine și antioxidanți. Având în vedere compoziția acestora, oamenii de știință au descoperit că este nevoie ca ouăle să fie consumate mult mai des, acest obicei alimentar putând să aducă beneficii sănătății.

Studiile recente au arătat că atunci când sunt consumate zilnic, ouăle pot scădea riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, accident vascular cerebral ischemic sau atac de cord, potrivit independent.co.uk. Pentru a demonstra acest lucru, cercetătorii din China și Marea Britanie au analizat mai bine de 400,000 de adulți din China, cu vârsta cuprinsă între 30 și 79 de ani. Făcând o legătură între obiceiurile alimentare ale acestora și starea de sănătate, oamenii de știință au descoperit că în decursul a nouă ani de studiu, cei care au mâncat câte un ou pe zi au avut cu 26% mai puține șanse de a suferi un accident vascular cerebral, iar riscul de a suferi de boli cardiovasculare a scăzut cu 18%.

“Constatările noastre au sugerat că un consum zilnic de ouă a fost asociat cu un risc mai scăzut de boală cardiovasculară, boală cardiacă ischemică, accident major coronarian, accident vascular cerebral hemoragic și accident vascular cerebral ischemic în rândul adulților chinezi de vârstă mijlocie.”, au declarat cei care au condus studiul.

De-a lungul anilor au fost efectuate o mulțime de studii referitoare la consumul de ouă, iar păreri au fost atât pro, cât și contra. În ciuda faptului că au fost aduse dovezi de ambele părți, o regulă generală care să stabilească cea mai potrivită cantitate nu a fost stabilită.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum trebuie să bei apă în mod corect pe parcursul zilei? Iată cum se calculează cantitatea necesară

Ce fructe să consumi pentru a preveni apariția cancerului?

Cât de mult ne afectează muzica pe care o ascultăm în căști? Efectele nocive pe care acest obicei le poate avea asupra auzului

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate