Pasta harissa este marinata cea mai simpla si mai rapida, precum si cea mai potrivita pentru carnea de miel.
520 calorii, 38 g grasimi per portie
Timp de gatit: 30 min
Ingrediente pentru 4 portii :
- 2 ardei grasi (galben si rosu)
- 2 linguri ulei de masline
- 2 lingurite chimen macinat
- 4 linguri pasta harissa (de ardei picant)
- 8 cotlete de miel
- o mana de menta
- 2 linguri seminte de susan prajite
- 4 linguri humus (pasta de naut si susan; se gaseste in magazinele cu specific oriental)
Mod de preparare:
1 Preincalzeste gratarul cuptorului. Cu ajutorul unei pensule, unge ardeii cu ulei si da-i la gratar timp de 15 minute. Intoarce-i din cand in cand, pana ce coaja se arde uniform. Asaza-i intr-un bol si acopera-l cu folie. Lasa sa stea 10 minute. Amesteca pasta harissa cu chimenul si unge cotletele uniform, iar apoi presara sare.
2 Intr-un vas larg, incinge uleiul ramas si prajeste cotletele timp de 2 minute pe fiecare parte, daca vrei o friptura potrivit de patrunsa, si timp de 3 minute, daca vrei o friptura bine facuta.
3 Intre timp, curata ardeii de coaja. Taie-i in doua si indeparteaza semintele si cotorul. Taie-i felii late si amesteca-i cu menta. Amesteca humusul cu jumatate din sucul ardeilor, pentru ca pasta sa devina ca un sos. Daca sucul de la ardei nu este suficient, adauga apa.
4 Serveste friptura, pusa deasupra ardeilor, cu sos de humus.
Pofta buna!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro