Pulpa de miel umpluta cu verdeata si usturoi
1. Incinge cuptorul la semnul 5/190°C. Cu un cutit ascutit, taie pulpa ca sa faci un „buzunar; taie dinspre capatul mai gras al pulpei de miel.
2. Amesteca ingredientele pentru umplutura, asezoneaza bine, apoi pune totul in „buzunarul pregatit mai sus. Pune pulpa intr-o tava mare de copt.
3. Pentru crusta de mirodenii, piseaza ierburile si usturoiul intr-un mojar, apoi freaca bine carnea de miel cu acest amestec. Acopera apoi lejer cu o folie si coace 1 ora 30 min. Scoate folia si coace inca 30 min. (Daca preferi carnea mai bine facuta, coace inca 20 min). Scoate din cuptor, acopera cu folie si lasa 20 min.
4. Scoate cu o spumiera grasimea din zeama lasa ta de friptura, arunc-o, apoi pune zeama intr-o cratita. Las-o la foc potrivit si incorporeaza gemul. Adauga vinul, supa de miel si malaiul, lasa sa dea in clocot, fier be 5-10 min, pana se ingroasa.