Ingrediente pentru 4-6 portii :
Mod de preparare:
2 Adaugati in tigaie 20 g unt si caliti cepele taiate julien si cateii de usturoi zdrobiti, pana se rumenesc. Adaugati 1 lingurita zahar si 2 linguri faina si prajiti-le timp de 1 minut. Stingeti cu concentratul de vita, adaugati 1 lingura de menta si fierbeti sosul la foc mic timp de 1 minut.
3 Turnati sosul peste carnea din tava, presarati 1/2 lingurita de cimbru, 1 lingurita patrunjel, 1/2 lingurita rozmarin, 1 foaie de dafin, un praf de sare si piper. Acoperiti vasul cu un capac si dati la cuptorul preincalzit, la semnul 1/140sC, timp de 1 ora.
4 Degresati preparatul daca este cazul, adaugati cartofii noi mici, curatati de coaja, morcovii, taiati segmente, acoperiti vasul cu un capac si dati din nou la cuptor timp de 30 de minute. Apoi adaugati rosiile, decojite si taiate cubulete, mazarea si 2 linguri menta tocata, acoperiti si dati din nou la cuptor timp de 15 minute. Serviti tocanita cu menta proaspata, presarata deasupra.
Pofta buna!