335 cal/portie
Preparare: 20 min
Marinare: 1 ora
Timp de gatire: 2 ore
Ingrediente pentru 8 portii :
Cuburi fragede din carne de miel gatite in sos de iaurt picant si sos de rosii.
- 900g carne macra de miel
- 300ml iaurt
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1/2 lingurita sare
- 2 linguri ulei
- 2 cepe, taiate felii
- 2 lingurite boia iute
- 2 lingurite chimen, macinat
- 1 lingurita seminte de coriandru, macinate
- 400g rosii decojite, din conserva
- 1 cub Maggi sau Knorr de vita
- 3 ardei iuti rosii
- 225g orez cu bobul lung
- 1,2 l apa clocotita
- 3 linguri patrunjel verde, tocat
Mod de preparare:
- Taiati carnea de miel in cuburi de 2,5 cm. Puneti carnea intr-un castron si amestecati cu iaurtul, zeama de lamaie si sarea. Amestecati bine si lasati la marinat cel putin 1 ora (sau peste noapte).
- Incingeti uleiul intr-o cratita si caliti ceapa. Adaugati condimentele, rosiile, cubul Maggi / Knorr, ardeiul iute si carnea de miel cu sosul de iaurt.
- Dati in clocot, acoperiti si fierbeti la foc mic 2 ore pana se fragezeste carnea, amestecand din cand in cand.
- Puneti orezul in apa clocotita si fierbeti neacoperit 10 -15 min, pana devine moale si pufos. Scurgeti bine. Adaugati patrunjelul tocat si serviti cu orez.
Pofta buna!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro