Melcișori cu șuncă, brânză Cheddar și rozmarin
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/09/Melcișori-cu-șuncă-brânză-Cheddar-și-rozmarin.jpg)
Melcișorii din foietaj cu șuncă, Cheddar și rozmarin sunt un aperitiv foarte gustos și relativ ușor de preparat, pe care îți garantăm că-l vor aprecia toți cei care vor avea ocazia să guste din el.
Iată cum prepari delicioșii melcișori cu șuncă, brânză Cheddar și rozmarin:
Ingrediente necesare preparării melcișorilor
– ¼ ceașcă de muștar Dijon
– 2 linguri de miere de albine
– O lingură de rozmarin tocat
– ½ linguriță de piper
– Un pachet foietaj
– 6 felii de șuncă tăiate subțire
– 1 ½ cană brânză Cheddar
Cum prepari melcișorii cu șuncă
Pentru început, amestecă într-un vas muștarul, mierea, rozmarinul și piperul.
Lasă deoparte recipientul și ocupă-te de foietaj. Presară făină pe blatul de lucru și întinde foietajul. Unge-l cu un strat subțire de muștar, apoi cu jumătate din cantitatea de brânză. Peste aceasta, așază feliile de șuncă, pe care le vei acoperi cu cealaltă jumătate din cantitatea de brânză.
Rulează aluatul în lungime, apoi taie-l în felii cu un cuțit foarte bine ascuțit. Vei obține niște melcișori. Lasă-i la rece 15-20 de minute, timp în care tapetează tava cu hârtie de copt și aprinde cuptorul.
Coace melcișorii la 350 grade C timp de 15 minute sau până se rumenesc.
Dacă nu se consumă toți o dată, se pot păstra la frigider. Apoi, se pot reîncălzi timp de 5 minute în cuptorul cu microunde sau în cuptorul obișnuit.
Poftă bună!
Sursa foto: 123rf.com