Masajul cu bambus făcut de Dan Bujor: “Am văzut cum pot sculpta corpul cu ajutorul bețelor de bambus”

Sunt printre noi oameni care se plâng că plouă afară sau că bate vântul. Au o plăcere nedisimulată de a se văicări și se specializează în alintatul cu nimicuri. Sunt candidații ideali pentru rateuri și insuccese. Câștigători la puncte vor fi mereu oameni ca Dan Bujor, duși de mamă la casa de copii, loviți soartă și de semeni, depășind cancerul și gândurile suicidale pentru ca mai apoi să renască și să devină lideri în domenii bizare, cum este masajul cu bambus…

Dan Bujor, cunoscut drept Stăpânul Bețelor de Bambus. De unde vii, ce-ai făcut pănă să faci ceea ce faci?
Am o poveste lungă, în cei 38 de ani ai mei am adunat și-am strâns amintiri cât să-mi ajungă pentru 3 vieți. Sunt din Brăila, crescut de o mamă singură care a renunțat la mine, m-a lăsat la 12 ani într-un cămin de copii. A lăsat-o apoi într-un alt cămin și pe sora mea mai mică. Nu știu ce-nseamnă căldura familiei, dragostea de mamă, figura paternă, emoția Crăciunului, mirosul sărbătorilor, aniversări, surprize. Îmi sunt străine multe lucruri. Bănuiesc că în viață dacă nu primești la timp ceea ce ai nevoie pentru suflet și minte, îți dezvolți alte laturi. Pentru că nu ai încontro… e o lecție a supraviețuirii.

Așadar la 12 ani mama ta a decis să te lase la o casă de copii. Să te crească statul. Câți ani ai stat acolo? Cum a fost?
Când am văzut câți copii sunt acolo și că sunt tunși la fel și îmbrăcați la fel am crezut că e raiul pe pământ. Erau altfel decât cei din fața blocului. Acasă mama nu mă lăsa să stau la joacă, mă bătea cu nuiaua, mă chema în casă când era distracția mai în toi. La cămin toată lumea mânca aceeași mâncare și-n plus, primeam desert… Vă dați seama!?!
Am stat acolo 7 ani din 1996 până în 2003. Apoi am renunțat la școală în clasa a IX-a, deși nu eram cel mai slab copil din clasă. Învățam în tramvai în drum spre școală. Vedeți, pentru școală ai nevoie de anumită disciplină care se învață în familie. Ți-o insuflă părinții, iar cei 7 ani de acasă sunt poate cei mai importanți în dezvoltarea unui om. Eu n-am primit nimic, nici nu știam ce înseamnă îmbrățișarea caldă a unui părinte care-ți vrea binele. Cât am stat la casa de copii părea că de noi au grijă niște oameni goi pe dinăuntru, niște instalații fără sentimente. Era ca-n junglă.

Mama ta venea să te viziteze, să te vadă?
Da, pentru că eu luam bursă de la școală, iar mama venea să-mi ia banii. Când m-am lăsat de școală n-am mai luat banii și am ieșit pe străzi să caut de muncă. Făceam orice, spălam, curățam, căram… mi-a plăcut munca și nu refuzam orice mi se dădea. Munceam chiar și pentru o farfurie de mâncare.
Mai târziu, am intrat într-un anturaj periculos, într-o gașcă de băieți certați cu legea. Pe mine mă punem să dau de șase… noroc că eu, chiar cu mintea de-atunci și fără educație am realizat că alunec pe o pantă periculoasă și am cerut să merg în armată și dacă se poate cât mai departe ca să scap de anturajul ăla. Am ajuns la Vatra Dornei la vânători de munte.

A fost grea armata pentru un tânăr lăsat de mamă la casa de copii?
Eu nu știam că viața poate fi și altfel decât grea. Eram într-o continuă luptă de supraviețuire fără să cunosc alinarea sau bunătatea oamenilor. Mă obișnuisem cu greul. Știu că atunci când am depus jurământul eram singurul la care n-a venit nimeni. Când m-am transferat în București la o unitate militară din zona Drumul Taberei mi-am cunoscut fosta soție, mama fiicei mele. Eu eram santinelă la post iar ea, stătea la etajul 10 în blocul de vizavi și ne făceam cu mâna. Am învățat s-o iubesc pentru că nu știam, și ne-am căsătorit. Din păcate nu toate lucrurile ne ies în viață… N-a fost să fie, n-a fost o căsnicie menită să dureze. Unele lucruri mi-au ieșit altele nu. Uite, în viața mea zbuciumată, în armată, din 1000 de soldați comandantul m-a pus într-o zi să-i fac masaj la spate, eu n-aveam niciun pic de experiență, făceam ce văzusem în filme, și uitați unde sunt astăzi! Când am ajuns în București am făcut cursuri profesionale de masaj și munceam și pe șantier. Asta a fost meteahna mea, munceam de dimineața până seara. Fosta mea soție nu înțelegea care e treaba cu masajul, eu veneam târziu de pe șantier, fetița era mică, bani nu prea aveam… mi-a fost la un moment dat atât de greu că am vrut să-mi iau viața. Nu mai găseam soluții… Era 2010, în plină criză, acasă aveam scandaluri și într-o zi m-am dus la Dâmbovița cu gândul să mă arunc și să pun capăt chinului. O forță sau o voce interioară m-a oprit…

Și ce-ai făcut?
M-am dus acasă și mi-am făcut un CV orientat către masaj corporal în care am scris vrute și nevrute. Am exagerat cât am putut… cu o experiență atât de vastă încât era pierderea lor dacă nu mă luau în echipă. Și m-au luat! Și am deschis un nou capitol din viața mea.

Și ai ajuns de atunci și până acum lider pe piața de masaj corporal, ba chiar deschizător de drumuri prin masajul cu bambus…
Da, am văzut că poți sculpta corpul cu ajutorul masajului. Dacă faci ce-ți spun și cu ajutorul masajului poți arăta așa cum ți-ai dorit. Eu am învățat de la un chinez tehnica masajului cu bambus.

Tu faci fitness, te duci la sală, ești foarte masiv în zona brațelor…
Da, am făcut dar a trebuit să mă opresc când m-am îmbolnăvit de cancer. Am făcut cancer tiroidian, a trebuit să mă operez, întâi mi-au scos ganglionii apoi a recidivat și a fost nevoie să mi se scoată tiroida, apoi am făcut chimioterapie și radioterapie. Am trecut și peste asta…. În destinul meu trebuia să fie prezent și cancerul. (râde)

Câți ani aveai?
Acum doi ani, deci aveam 34 de ani… Pentru mine a fost un alt prag pe care trebuia să-l trec.

Hai să revenim la masajul cu bambus. Ai ajuns specialist în această tehnică. Masajul pe care-l faci tu cu aceste bețe, se spune că modelează corpul. Am o curiozitate. Dacă îți iau bețele de bambus și-ți dau niște țevi, folosind aceeași tehnică, poți să ai rezultate?
Uite, sunt foarte cinstit acum… Eu pot face masaj cu orice țeavă de pe planeta asta, dar nu găsesc un băț atât de fiabil și perfect rotund și atât de subțire cum este bambusul. O fibră de sticlă, din plastic sau orice fel de polimer, se rupe, nu are elasticitatea și fiabilitatea pe care o are bambusul. Bambusul se mulează pe corp, este flexibil. Și cu el slăbești localizat. Tu dacă ții dietă nu slăbești de unde vrei ci de unde îi este organismului mai ușor.

Ție cine îți face masaj, Dan Bujor?
Eu. Îmi fac singur la duș cu un băț subțire de bambus.

Poți să scapi de burtă cu ajutorul masajului?
Da. Dar trebuie să ai grijă și ce mănânci… Când ai burtă, ai grăsime viscerală, bățul de bambus nu ajunge acolo. Eu pot ajunge la stratul de grăsime și țesut adipos de până în mușchi. Atât. Stratul ăla poate să fie de 2-3 cm… dar o burtă mai proeminentă se traduce printr-un depozit de grăsime care ajunge până la organe.

Vorbești cu un anume patos, emani o energie specială… De unde le iei?
Pe mine n-o să mă vezi niciodată supărat. Eu sunt mereu ZEN… după ce-am văzut partea întunecată a vieții, după ce trăiești ce-am trăit eu, nu ai cum să nu te bucuri de fiecare clipă. Iar acum că mi-am găsit drumul sunt bucuros pentru fiecare zi. Dacă oamenii ar ști ce știu eu, s-ar gândi de două ori înainte de a-și face singuri rău prin propriile gânduri. Eu am doar 9 clase, dar școala aia a vieții grele, muncite și chinuite m-au făcut ca astăzi să stau în fața dumneavoastră și să vă povestesc despre mine și despre cât de mult îmi place ceea ce fac….

Interviu realizat de Florentina Mușat

Citeste și:

Dr. Anca Vereanu: Eu nu sunt stomatologul acela care face dinții albi ca faianța și care nu se potrivesc cu fizionomia feței'

EXCLUSIV AVANTAJE, Petronela Rotar: „Nu toți cei care au suferit traume devin oameni mai buni, mai deștepți, mai înțelepți.

EXCLUSIV AVANTAJE: Natalia, fiica lui Dorin Mateuț, recunoaște că toate stângăciile trecutului ei sunt de fapt…

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje