EXCLUSIV AVANTAJE: Natalia, fiica lui Dorin Mateuț, recunoaște că toate stângăciile trecutului ei sunt de fapt…

Natalia Mateuț cu Dorin MateuțSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Poartă un nume greu, din acelea care au făcut istorie în România. Genul acela de istorie pentru care românii ieșeau în stradă. Ea va fi mereu… „fata lu tata', dar în definitiv, are dreptate: nu tata a dat examenele în locul ei. Nu tata vorbește, convinge și argumentează. Ea e Natalia. Tatăl e Mateuț.

Natalia cine ți-a dat numele ăsta? Fiecare nume de ființă are o poveste… a ta care este?
Povestea numelui meu nu este complicată, dar are o semnificație reală, legată de locul nașterii mele, Spania, mai exact orașul Zaragoza, un oraș mic și pitoresc aflat la 45 min. de mers cu trenul spre Barcelona. Natalia este un nume latin, pe care mi l-a ales mama. După Spania ne-am mutat alți ani în Italia, unde Natale semnifică Sărbătoarea Crăciunului. Cumva, în viață nimic nu este întâmplător, cred în destin și în drumul pe care îl parcurgem încă de la naștere, iar numele este un simbol foarte puternic care ne însoțește toată viața și care îi urmează cursul. Mai apoi, cu trecerea anilor am devenit fan Natalia Oreiro, dar toți prietenii apropiați și familia bineînțeles, mă striga Nati. Port și numele Cristina, așa cum o mai cheamă pe mama, însă nu mă strigă nimeni așa. De altfel, dacă mă strigi pe stradă Cristina, nici nu cred că mă întorc.

Există în viața unui om câteva noduri ale destinului. Ai simțit pragurile acestea până acum?
Nodurile destinului fiecăruia dintre noi sunt obstacole care preced maturizarea noastră, fără de care nu am ști să discernem binele de rău. Am învățat în timp, că de fiecare dată când ne dorim să creștem și să evoluăm, viața ne duce într-un impas. Îl considerăm la început eșec, îl considerăm obstacol, îl vedem ca pe un drum greu și el chiar așa și este.Succesul vine mereu sub forma unui eșec' pe care, dacă știm să îl gestionăm, dacă știm cum să îl privim și să îl tratăm, creștem, ne dezvoltăm și învățăm.Important este la final să știi să iei partea bună a lucrurilor și să îți dai seama că fără greșeli nu poți să crești. Eu mă uit în oglindă și știu că sunt omul de azi datorită stângăciilor trecutului.

Lumea te mai întreabă de tatăl tău, unul din ce cei mai mari fotbaliști ai Naționalei României? Te deranjează sintagma fata lui tata'?
Lumea mă întreabă de tata și va continua să o facă. Nu mă deranjează, nu cred că m-a deranjat vreodată și vorbesc cu plăcere despre el cu oamenii care i-au apreciat munca, sutele de meciuri la Echipa Națională și ropotele de aplauze pe care doar la un concert le pot auzi. Sintagma de fata lui tata' îmi place, sunt fata lui până la urmă și primul lui copil. Însă contrar aparențelor, nu am fost niciodată fata lui tata' în sensul unui copil răsfățat, ținut pe brațe ori împins de la spate. Mi-am dorit dintotdeauna să fac televiziune, să devin jurnalist, să prezint o emisiune, să vorbesc în public. Șansa de a fi purtătoarea unui nume cu rezonanță într-un sport atât de iubit ca fotbalul m-a ajutat să fiu mai vizibilă, să intru în linia întâi, însă pentru o perioadă scurtă, poate a adolescenței, când am cochetat cu modellingul și mă atrăgea zona de showbiz, apoi când mi-am dorit să-mi fac o profesie din a apărea la tv', deja trebuia să mă gândesc serios cu ce bagaj vin eu, așa că am terminat o Facultatea de profil, Jurnalismul mai exact și m-am canalizat pe asta. Nu cred că mi-aș dori vreodată să trăiesc într-o lume în care fiind fata lui tata' să primesc pe necuvenit favoruri. Doar nu dădea tata examenele la facultate sau vorbea el la emisiuni în locul meu… Vine un moment în viață în care te autoexcluzi și riști să cazi în extrema penibilului dacă nu îți faci și nu îți organizezi singur viața.Tata este extrem de în afara profesiei mele, mă urmărește, ca să spun așa… de pe banca de rezervă' și îmi atrage atenția rareori când simte că ceva nu mi se potrivește sau când greșesc cu câte ceva. Mulțumesc lui Dumnezeu, sunt pe un drum pe care mi l-am dorit de mică, care mai are multe surprize de oferit.

Dorin Mateuț a fost dinamovist. Tu cu ce echipă ții? Ai făcut sport?
Mărturisesc că nu am fost niciodată o microbistă înrăită. Țin minte că tata s-a lăsat de fotbal când eram eu micuță, așa că pe teren nu l-am prins decât ani mai târziu în postura de antrenor. Aceea a fost o perioadă frumoasă când știam că are meci și juca acasă, adică în București, ne dădea bilete și mergeam cu drag să urmărim echipa de suflet, Dinamo, cum performa. Tata a făcut parte din așa numita Generație de Aur', unde cei mai mari fotbaliști ai țării vor rămâne în inimile tuturor iubitorilor de fotbal. Vorbim de valori frumoase, despre viață, familie, respect, pe care le-au dobândit în ani și ani de muncă, lipsit de acasă și trudă pe teren. Nu știu dacă se va mai naște o generație la fel, unde ei jucau în primul rând din pasiune și mai apoi pentru bani. Însă toate lucrurile sunt potrivite vremurilor în care trăim și trebuie să ne adaptăm lor. Și da, din respect pentru munca lui tata, Dinamo rămâne fără doar sau poate echipa de suflet a întregii familii.

În mod evident ai avut o copilărie… interesantă. Fără lipsuri materiale. Fotbaliștii erau bine plătiți, nu e un secret. Ce ți-a lipsit, totuși?
Așa este, am avut o copilărie extrem de frumoasă și lipsită de griji. Cu o familie unită, cu bunici, cu vacanțe, cu tot. Însă am știut dintotdeauna să apreciem ce avem și niciodată nu ni s-au dat pe mână bani, (aici vorbesc și despre sora mea) mai mult decât am merita sau am ști ce să facem cu ei. Tata e un tip foarte calculat, mama la fel, tata provine dintr-o familie extrem de săracă, cu o copilărie la țară într-o casă din pământ. A știut dintotdeauna ce înseamnă un ban muncit, însă ne-a oferit mereu tot ce a putut și a avut. La fel și mama. Vine, însă, o vreme când nu le mai ceri părinților bani. Eu nu o mai fac demult, poate doar când real am nevoie de sprijinul lor. Însă copilăria, ca să ne reîntoarcem acolo, a fost presarată între anii petrecuți în Spania și Italia. La 6 ani am venit în România, unde am urmat o grădiniță italiană și mai apoi un liceu bilingv spaniol, la 18 ani am primit o mașină bună și aveam o educație frumoasă. Nu mi-a lipsit niciodată nimic, însă din momentul în care am început să muncesc la 20 ani, ai mei m-au lăsat să mă descurc și singură, lucru care m-a ajutat enorm. În felul acesta, le-am demonstrat alor mei că pot și pe picioarele mele. Însă singură, de fapt, nu am fost niciodată.

Care este cea mai frumoasă amintire din copilăria ta?
Amintirile copilăriei mele se leagă de bunici. De bunica din partea tatălui, unde petreceam cam jumătate din vară la țară, unde îmi făceam prieteni și stăteam desculță în curte și alergam și țipam cât mă țineau plămânii. Unde bunica îmi pregătea cele mai delicioase clătite cu gem de prune făcut în casă. Apoi legate și de bunicii din partea mamei care stăteau în București și care efectiv îmi făceau toate poftele. Amintirea cea mai frumoasă și tristă totodată o am însă legată de bunicul meu din partea mamei, care din păcate nu mai este printre noi.
Ce faci acum? Ce proiecte ai? Îți place să fii în lumina reflectoarelor?
Am o perioadă foarte frumoasă profesional vorbind. Fac parte din familia Antenei Stars' de mai mulți ani, timp în care mi s-a oferit oportunitatea de a avea mai multe proiecte pe mână și de a prezenta mai multe emisiuni. Am trecut de la emisiuni de cooking, la jurnal de știri mondene, ca mai apoi, vreme de 3 ani să prezint alături de alți colegi de-ai mei unul dintre matinalurile postului. Din toamna anului trecut, cel mai nou și fresh proiect al meu este Cea mai tare din parcare', emisiune pe care o puteți urmări în fiecare duminică pe Antena Stars de la orele 13, unde vedetele, oamenii pe care îi admirăm din diverse domenii ne prezintă și ne vorbesc despre pasiunea lor față de mașina pe care o conduc, motocicleta sau avionul privat, de ce nu? Este o emisiune antrenantă, cu oameni frumoși, cu o energie bună, perfectă de urmărit duminica. De asemenea, în paralel, am lansat alături de prietena mea Diana Sentes, un vlog, intitulat Legendele', unde discutăm în episoade scurte despre relații, viață, bărbați și femei, situații, experiențe personale, tot ce am trăit sau ce au trăit alții poate în diverse momente ale vieții. Pe acesta îl puteți urmări tot duminica pe youtube însă, de la orele 19.00. Pe scurt, muncesc și filmez în timpul săptămânii ca duminica să culeg roadele. De asemenea, sunt pe finalul ultimului an al Facultății de Drept, pe care am făcut-o așa ca sa fie. Niciodată nu strică să înveți lucruri noi sau să te dezvolți tu pe tine.

Care este cea mai importantă lecție pe care ți-a dat-o viața până acum?
Cea mai importantă lecție pe care am primit-o de la viață a fost să învăț să am încredere în mine și să-mi dau mai multă valoare. Am avut perioade în viață când mă subestimam, când nu aveam încredere că voi reuși și când nu atrăgeam lucruri frumoase și bune din cauza energiei proaste. Am schimbat unghiul din care îmi priveam viața și m-am schimbat ca om. Am ajuns să nu mai pun atenția pe ceea ce mă deranjează sau enervează și să extrag din orice mi se oferă un avantaj bun mie și partea pozitivă a acestuia. A rezultat un echilibru și un mod mult mai sănătos de a privi viața. Am învățat că nimeni nu ne poate schimba, decât dacă noi vrem să o facem în interiorul nostru. M-am schimbat în ultimii ani, am învațat să fiu mai răbdătoare, mai permisivă și să nu mai judec oamenii. Mai sunt aspecte însă la care am de lucrat, dar cred că trecerea anilor și maturizarea mea ca om își vor spun cuvântul. Încerc totuși să mai copilăresc și să trag de timp cât mai pot. Nu e nimic mai frumos decât să nu ai griji prea multe pe cap!

Ce sfaturi ai da cititoarelor Avantaje, mai ales celor care vor să iasă din anonimat și să devină cunoscute în showbiz…
A deveni cunoscută nu e mare lucru, o poți face rapid, însă la fel de repede se stinge și secunda de celebritate. Pot doar să spun că viața mi-a demonstrat-o cu vârf și îndesat că dacă vrei să faci ceva, orice, trebuie să muncești, și nu puțin. Important este să fii și să ajungi cunoscută acolo unde profesezi ca fiind una dintre, dacă nu cea mai bună. Showbizz-ul poate fi obositor și nu ceea ce te aștepți să fie, însă dacă tu muncești pentru visul tău, într-o zi vei ajunge să te cunoști și să te apreciezi atât de bine pe tine, încat îți va fi de ajuns. Iar atunci va veni showbizz- ul după tine, nu tu după el!

Interviu realizat de Florentina Mușat

SPONSORED COVER STORY

Foto: Zia Vey Photography

Citește și:

EXCLUSIV AVANTAJE: Lidia Buble Mama ne-a făcut piure de cartofi cu bormașina…'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro