Lucrurile pe care le faci în fiecare zi și îți pot pune în pericol sănătatea ochilor

Lucrurile pe care le faci în fiecare zi și îți pot pune în pericol sănătatea ochilor

Nu le acordăm prea mare importanță, dar în timp, anumite lucruri pe care le facem în fiecare zi pot ajunge să pună în pericol sănătatea ochilor. Infecțiile apărute în această zonă sensibilă pot produce complicații, iar în cazuri grave pot duce chiar la orbire.

Cei care poartă lentile de contact au de trei ori mai multe șanse să dezvolte o infecție în zona ochilor, mai ales atunci când igiena nu este una corespunzătoare. Cu toate acestea, riscurile pot să apară și în cazul celor care nu folosesc lentilele de contact, existând anumite obiceiuri zilnice care pun sănătatea ochilor în pericol.

Lucrurile pe care le faci în fiecare zi și îți pot pune în pericol sănătatea ochilor

Pentru că zona ochilor este una foarte sensibilă, infecțiile apar frecvent, acestea fiind declanșate de anumite lucruri pe care fiecare dintre noi le facem aproape în fiecare zi.

1. Rimelul expirat

Produsele cosmetice au un anumit termen de valabilitate, iar atunci când sunt folosite mai mult decât ar fi recomandat, acestea pot cauza o mulțime de neplăceri. După trei sau patru luni de la momentul în care a fost desfăcut, rimelul ar trebui înlocuit cu unul nou. Folosirea unui rimel expirat poate duce la răspândirea bacteriilor în zona ochilor, cauzând roșeață, sensibilitate la lumină, o stare de disconfort și în cazuri extreme chiar orbirea.

2. Folosirea excesivă a telefonului

Riscul de a dezvolta o afecțiune la nivelul ochilor este foarte ridicat în cazul folosirii excesive a telefonului mobil sau a oricărui aparat electronic. Aceste ecrane emit o lumină albastră care este absorbită de celulele existente în retina ochiului și care pot afecta fotoreceptorii care stau la baza vederii, potrivit dailymail.co.uk.

3. Fumatul

Fumatul este responsabil de apariția foarte multor probleme de sănătate și poate influența inclusiv sănătatea ochilor. Specialiștii spun că acest obicei poate crește riscul de a dezvolta cataracta și degenerescența maculară legată de vârstă.

4. Lipsa ochelarilor de soare

Deși mulți consideră că purtarea ochelarilor de soare este doar un moft și ține mai mult de partea estetică, acest obicei are un rol foarte important în protejarea ochilor de razele UV. Specialiștii recomandă ca ochelarii de soare fie purtați atât vara, cât și iarna.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ce riscă adolescenții care dorm mai puțin de 6 ore pe noapte?

De cât timp au nevoie partenerii pentru a se simți confortabil în relația de cuplu? Diferențele între bărbați și femei sunt majore!

Care sunt riscurile menopauzei precoce?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate