Ce riscă adolescenții care dorm mai puțin de 6 ore pe noapte?

ce riscă adolescenții care dorm mai puțin de 6 ore pe noapte

În perioada adolescenței, odihna este esențială pentru dezvoltarea corectă a organismului. Cu toate acestea, un număr însemnat de adolescenți ajung să doarmă mai puțin de 6 ore pe noapte, iar acest obicei le poate influența sănătatea. 

O regulă generală spune că pentru ca organismul să funcționeze perfect este nevoie de un program de odihnă foarte bine stabilit, specialiștii recomandând 8 ore de somn pe noapte. Problemele pot să apară atunci când odihna este insuficientă, dar și când este depășit cu mult numărul orelor de somn.

Ce riscă adolescenții care dorm mai puțin de 6 ore pe noapte?

Se întâmplă de foarte multe ori ca ajunși la vârsta adolescenței, tinerii să își schimbe total obiceiurile și stilul de viață. Adesea ajung să adoarmă la ore târzii din noapte și să se trezească foarte devreme, ceea ce înseamnă că nu mai pot respecta cele 8 ore de odihnă recomandate de specialiști. Cercetătorii au descoperit că adolescenții care dorm mai puțin de 6 ore pe noapte sunt în pericol să dezvolte anumite dependențe, acestea având urmări grave în timp.

Statisticile spun că tinerii care nu se odihnesc suficient au de două ori mai multe șanse să consume droguri, băuturi alcoolice sau să fumeze. Mai mult decât atât, capacitatea de învățare poate fi afectată, ceea ce îi poate împiedica pe adolescenți să obțină rezultate bune la școală, potrivit dailymail.co.uk.

“Somnul insuficient la vârsta adolescenței poate provoca multiple probleme de sănătate, inclusiv la nivel mintal, favorizând abuzul de substanțe interzise și apariția accidentelor rutiere“, a spus medicul Elizabeth Klerman.

Oamenii de știință din Brigham atrag atenția că atunci când dorm foarte puțin, adolescenții pot dezvolta un comportament agresiv și pot ajunge să sufere de anxietate și depresie, lucru care îi poate determina să se  gândească la sinucidere.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Care sunt riscurile menopauzei precoce?

Ceaiul pe care fiecare femeie ar trebui să îl consume zilnic! Această combinație de plante tratează o mulțime de afecțiuni

Care sunt efectele adverse ale imunoterapiei?

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate