Loboda, planta care nu trebuie să lipsească de pe masa ta în această primăvară

loboda

Loboda este o plantă pe care o găsim foarte des în piețe în perioada de primăvară, motiv pentru care trebuie să profităm de acest lucru. Această plantă are multiple beneficii pentru sănătate și poate fi folosită în prepararea foarte multor mâncăruri.

Loboda mai este cunoscută și sub denumirea de spanacul francezului și este renumită în întreaga lume pentru faptul că ajută la detoxifierea organismului și este un antioxidant benefic pentru organism. Acesta este principalul motiv pentru care loboda este introdusă de multe ori și în dietele de slăbire.

Loboda este foarte ușor de recunoscut. Aceasta se diferențiează de celelalte plante prin frunzele de culoare verde cu accente roșii sau violet, mari și catifelate la atingere.  Această plantă este bogată în proteine, minerale și este o sursă importantă de vitamina K și vitamina C. Studiile au arătat că loboda conține de două ori mai multă vitamina C decât lâmâia. Pentru că aceasta funcționează ca un diuretic pentru organism, loboda previne apariția cancerului la colon prin eliminarea toxinelor din intestine. Aceasta este bogată în fibre, fibre care îmbunătățesc digestia, previn constipația și împiedică apariția hemoroizilor.

Loboda ajută și la îmbunătățirea circulației sanguine, ea reușind să întărească vasele de sânge, lucru care scade în mod semnificativ riscul de apariție al infarctului miocardic sau accidentului vascular. În perioadele în care vremea este schimbătoare, mai exact primăvara, loboda are proprietatea de a regla sistemul imunitar, ceea ce face ca organismul să reziste mult mai ușor atunci când este expus în fața bacteriilor.

Fiind o plantă bogată în antioxidanți, loboda apară organismul de radicalii liberi, principala cauza pentru apariția celulelor canceroase în organismul uman. Astfel, consumul regulat de lobodă previne dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer.

Chiar dacă ajută la o mai bună funcționare a organismului uman și luptă împotriva mai multor boli grave, loboda nu este recomandată în cazul celor care suferă de litiază renală. Loboda este bogată în acid oxalic, iar acesta poate agrava starea celor care suferă de boli renale.

Bianca Hriscu

Foto:123rf.com

Citește și:

Ștevia și beneficiile ei pentru sănătate

5 motive pentru care îți este mereu foame

Obișnuiești să îți comanzi mâncare la pachet? Uite cum poți face alegeri sănătoase

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate