Răsfaţă-te cu o porţie caldă de minestrone

Ce-ai zice de o porție de minestrone? Această reţetă de origine italiană constă într-o supă densă din multe legume cărora li se adaugă paste sau orez.

Citeşte şi Supă chinezească Wonton

Minestrone, supa italienilor

Ingrediente:

  • 250 gr fasole boabe
  • 350 gr cartofi
  • 200 gr roşii
  • 150 gr spanac
  • 100 gr orez sau paste
  • 250 gr pătrunjel
  • 60 ml ulei de măsline
  • 2 cepe
  • 8 căţei de usturoi
  • 1 miez de ţelină
  • 2 morcovi mari
  • 500 gr varză
  • 60 gr parmezan, cubuleţe
  • 20 gr parmezan, ras
  • Sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

  1. Spălaţi toate legumele, curăţaţi-le de coajă (unde e cazul) şi după aceea procedaţi astfel:
  • tocaţi ceapa, varza, spanacul şi pătrunjelul;
  • pisaţi usturoiul;
  • morcovii şi cartofii tăiaţi-i în cubuleţe;
  • miezul de ţelină tăiaţi-l în felii;
  • pasaţi roşiile.
  1. Luaţi o oală şi puneţi ulei. Când s-a încălzit uleiul adăugaţi următoarele alimente: ceapa, usturoiul, ţelina, morcovii şi varza Lăsaţi la călit cca 3 minute. Amestecaţi ca să nu se ardă.
  2. Următorul pas este să adăugaţi fasolea, cartofii cubuleţe şi roşiile pasate şi să acoperiţi amestecul cu apă.
  3. Când apa clocoteşte veţi adăuga orezul şi veţi da flacăra mică. Puneţi sare şi amestecaţi. Lăsaţi să fiarbă cca 25 min, până e gata orezul.
  4. Mai apoi, adăugaţi cuburile de parmezan, spanacul şi pătrunjelul. Mai lăsaţi la fiert încă 5 minute.
  5. Puneţi sare şi piper, după plac şi opriţi focul.

Serviţi această supă delicioasă cu parmezan ras deasupra. Poftă bună!

Citeşte şi Supă Jambalaya

Surse articol: wikipedia.org; gustos.ro

Sursa foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Bucataria Internationala