Răsfaţă-te cu o porţie caldă de minestrone
Ce-ai zice de o porție de minestrone? Această reţetă de origine italiană constă într-o supă densă din multe legume cărora li se adaugă paste sau orez.
Citeşte şi Supă chinezească Wonton
Minestrone, supa italienilor
Ingrediente:
- 250 gr fasole boabe
- 350 gr cartofi
- 200 gr roşii
- 150 gr spanac
- 100 gr orez sau paste
- 250 gr pătrunjel
- 60 ml ulei de măsline
- 2 cepe
- 8 căţei de usturoi
- 1 miez de ţelină
- 2 morcovi mari
- 500 gr varză
- 60 gr parmezan, cubuleţe
- 20 gr parmezan, ras
- Sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
- Spălaţi toate legumele, curăţaţi-le de coajă (unde e cazul) şi după aceea procedaţi astfel:
- tocaţi ceapa, varza, spanacul şi pătrunjelul;
- pisaţi usturoiul;
- morcovii şi cartofii tăiaţi-i în cubuleţe;
- miezul de ţelină tăiaţi-l în felii;
- pasaţi roşiile.
- Luaţi o oală şi puneţi ulei. Când s-a încălzit uleiul adăugaţi următoarele alimente: ceapa, usturoiul, ţelina, morcovii şi varza Lăsaţi la călit cca 3 minute. Amestecaţi ca să nu se ardă.
- Următorul pas este să adăugaţi fasolea, cartofii cubuleţe şi roşiile pasate şi să acoperiţi amestecul cu apă.
- Când apa clocoteşte veţi adăuga orezul şi veţi da flacăra mică. Puneţi sare şi amestecaţi. Lăsaţi să fiarbă cca 25 min, până e gata orezul.
- Mai apoi, adăugaţi cuburile de parmezan, spanacul şi pătrunjelul. Mai lăsaţi la fiert încă 5 minute.
- Puneţi sare şi piper, după plac şi opriţi focul.
Serviţi această supă delicioasă cu parmezan ras deasupra. Poftă bună!
Citeşte şi Supă Jambalaya
Surse articol: wikipedia.org; gustos.ro
Sursa foto: pixabay.com
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Mai multe din Bucataria Internationala