Tăieței a la Singapore
4 porții gata în 25 de minute, 415 calorii per porție, 13 g grăsimi, 54 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării tăiețeilor a la Singapore
225 g creveți dați prin pesmet proaspăt
3 cuiburi de tăieței cu ou
2 lingurițe ulei de arahide sau susan
1 lingură ulei vegetal
1 ceapă mare, tocată
300 g ciuperci
100 g porumb dulce
150 g amestec de legume pentru stir-fry
2 linguri pastă de curry
5 linguri sos de soia
Zeama de la 1 lămâie
1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
Cum prepari tăiețeii a la Singapore
1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Așază creveții pe tava de copt tapetată cu hârtie și dă la cuptor 15-20 minute.
2 Fierbe tăiețeii în apă cu sare 3 minute, apoi scurge de lichid și stropește cu uleiul de arahide sau susan, lasă deoparte.
3 Într-un vas adâncit –wok – încinge uleiul vegetal și sotează ceapa. După câteva minute adaugă legumele și prăjește 5 minute. Combină pasta de curry cu sosul de soia, zeama de lămâie și toarnă în vas. Fierbe 1 minut, apoi adaugă tăiețeii și amestecă pentru a se unge uniform.
4 Servește tăiețeii cu legumele deasupra și cu creveții.
Pont: În altă variantă poți înlocui creveții cu mici bucăți de șnițele din carne de pui.
Sursa foto: 123rf.com