Tăieței a la Singapore

4 porții gata în 25 de minute, 415 calorii per porție,  13 g grăsimi, 54 g carbohidrați

taietei a la singapore

Ingrediente necesare preparării tăiețeilor a la Singapore

225 g creveți dați prin pesmet proaspăt

3 cuiburi de tăieței cu ou

2 lingurițe ulei de arahide sau susan

1 lingură ulei vegetal

1 ceapă mare, tocată

300 g ciuperci

100 g porumb dulce

150 g amestec de legume pentru stir-fry

2 linguri pastă de curry

5 linguri sos de soia

Zeama de la 1 lămâie

1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat

Cum prepari tăiețeii a la Singapore

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Așază creveții pe tava de copt tapetată cu hârtie și dă la cuptor 15-20 minute.

2 Fierbe tăiețeii în apă cu sare 3 minute, apoi scurge de lichid și stropește cu uleiul de arahide sau susan, lasă deoparte.

3 Într-un vas adâncit –wok – încinge uleiul vegetal și sotează ceapa. După câteva minute adaugă legumele și prăjește 5 minute. Combină pasta de curry cu sosul de soia, zeama de lămâie și toarnă în vas. Fierbe 1 minut, apoi adaugă tăiețeii și amestecă pentru a se unge uniform.

4 Servește tăiețeii cu legumele deasupra și cu creveții.

Pont: În altă variantă poți înlocui creveții cu mici bucăți de șnițele din carne de pui.

 

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Bucataria Internationala