Frumusete si sanatate in doar 15 minute

Frumusete si sanatate in doar 15 minute

Power PlateIn loc de o ora la sala, preferam sa ne petrecem timpul cu familia sau cu prietenii, insa ce-ai spune daca "ora de sala" nu ar dura mai mult de un sfert de ora? Ai accepta propunerea de a reincepe sa faci miscare?

Antrenamentul pe baza de acceleratie propus de aparatele Power Plate iti ofera avantajul timpului redus petrecut la sala: ai nevoie de doar 15 minute, de trei ori pe saptamana, pentru a-ti remodela corpul si, in acelasi timp, pentru a-ti trata problemele de sanatate.

Un nou tip de antrenament
Cum se explica timpul redus petrecut la sala? Aparatele Power Plate functioneaza pe principiul antrenamentului pe baza de acceleratie (Acceleration Training), iar efectele lor au in vedere stimularea reflexelor naturale ale muschilor si tendoanelor. Reflexele sunt determinate de oscilatiile generate de aparate, care stimuleaza toate fibrele musculare odata. Altfel spus, aparatul pe care te urci sau pe care faci exercitiile emite o serie de vibratii care actioneaza asupra zonelor pe care vrei sa le lucrezi.

Spre deosebire de antrenamentul clasic, in care doar 40% dintre fibrele musculare sunt puse in miscare, in antrenamentul cu Power Plate, pot fi activate pana la 97% din fibrele musculare.

Astfel, in timpul antrenamentului pe baza de acceleratie, muschii vizati se vor contracta de 25 pana la 50 de ori pe secunda, in functie de frecventa setata. 2-3 sedinte de numai 15 minute fiecare sunt suficiente pentru a antrena corpul, indiferent de zonele pe care vrem sa le lucram si problemele pe care vrem sa le corectam: cresterea tonusului muscular al pielii, pierderea in greutate, recuperarea postoperatorie sau posttraumatica, reducerea durerilor lombare sau imbunatatirea performantelor sportive.

Acest tip de antrenament pe baza de acceleratie a fost realizat dupa cercetarile facute de oamenii de stiinta rusi in domeniul stimularii biomecanice. Primul experiment de acest gen a fost folosit pentru prima oara in anii ’60, pentru a creste perioada de sedere a cosmonautilor rusi in spatiul cosmic, fara ca acestia sa sufere modificari fizice (scaderea fortei musculare si a densitatii osoase) induse de imponderabilitate.

Sportivii rusi au inceput sa foloseasca aceeasi tehnologie pentru a grabi recuperarea sau pentru a creste forta musculara rapid si eficient, iar in 1999, antrenorul olimpic Guus van der Meer, implementeaza aceasta metoda de antrenament in programele pentru sportivii de performanta.
 

Nu doar frumusete, ci si sanatate
Frumusete
De ce sa recurgi la chirurgie plastica daca poti combate efectele imbatranirii fara tratamente invazive?

Antrenamentul pe baza de acceleratie te poate ajuta la:

 • scaderea procentajului celulitei si masei grase;
 • detoxifierea tesuturilor si cresterea aportului de oxigen;
 • cresterea productiei de colagen;
 • tonifierea pielii;
 • cresterea tonusului muscular, a metabolismului;
 • imbunatatirea formei fizice.

Studiile au aratat ca antrenamentul pe baza de acceleratie creste masa musculara si forta, stimuland metabolismul bazal. Asta inseamna ca organismul va arde mai multe calorii chiar si in repaus. Studiile realizate in Clinica Sanaderm din Germania au aratat ca exercitiile realizate cu ajutorul Power Plate contribuie la reducerea celulitei la nivelul coapselor si feselor cu 25, 7%.

Unul dintre aparatele recomandate pentru persoanele care vor sa slabeasca este "Body Sculptor": Aparatul functioneaza pe baza generarii de unde biomagnetice de joase frecvente care sunt transmise in corp cu ajutorul a patru benzi inductoare ajustabile.

Undele bio-magnetice stimuleaza desfacerea celulei grase si eliberarea grasimii (lipoliza). Tratamentul nu este dureros, este non-invaziv, avand un efect de relaxare a muschilor. Acest tratament cuprinde 12 sedinte a cate 45 de minute fiecare, de 2 ori pe saptamana.

Sanatate
Antrenamentul pe baza acceleratiei este o optiune in cadrul programelor de tratament pentru un numar mare de pacienti care doresc sa-si imbunatateasca functiile musculare, sa-si perfectioneze coordonarea musculara sau sa-si imbunatateasca circulatia sangvina la nivel local sau general.

Antrenandu-te cu aparatele Power Plate, vei descoperi ca acestea:

 • Tratateaza osteoporoza – studiile stiintifice au demonstrat ca antrenamentul Power Plate nu are in vedere doar procesul de decalcifiere, dar si marirea densitatii de minerale din oase;
 • imbunatateste structura pielii;
 • reduce durerile;
 • joaca un rol important in recuperarea postoperatorie;
 • confera o flexibilitate mai mare;
 • imbunatateste articulatiile;
 • prin exercitiile de masaj si relaxare, aparatul Power Plate poate ajuta la reducerea nivelului de stres.

Ce spun studiile stiintifice?

 • Efectele antrenamentului pe baza acceleratiei au fost supuse unor serii de studii stiintifice. Acestea au avut in vedere analiza:
 • Efectului asupra densitatii osoase a soldului, dupa 6 luni de utilizare si a impactului asupra fortei musculare;
 • Efectul anti-celulitic dupa sase luni de antrenament Power-Plate: s-a constatat reducerea celulitei cu 25, 6%, dupa numai 11 ore de antrenament, timp de 6 luni;
 • Fortei crescute in comparatie cu antrenamentul de rezistenta: s-a constatat ca antrenamentul Power Plate poate conduce la cresterea fortei musculare, rezultatele fiind comparabile cu cele obtinute in urma metodelor de antremanent conventionale, dar intr-un timp mai scurt;
 • Antrenamentului de reabilitare cu ajutorul Power Plate. S-a constatat ca acesta ajuta la atingerea unor rezultate mai bune decat terapia conventionala.

Nu trebuie omis faptul ca antrenamentele la astfel de aparate trebuie insotite si de o dieta corespunzatoare.

Text: Catalina Ioancea; Foto: Power Plate.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Fitness