Frumusete si sanatate in doar 15 minute

Frumusete si sanatate in doar 15 minute

Power PlateIn loc de o ora la sala, preferam sa ne petrecem timpul cu familia sau cu prietenii, insa ce-ai spune daca "ora de sala" nu ar dura mai mult de un sfert de ora? Ai accepta propunerea de a reincepe sa faci miscare?

Antrenamentul pe baza de acceleratie propus de aparatele Power Plate iti ofera avantajul timpului redus petrecut la sala: ai nevoie de doar 15 minute, de trei ori pe saptamana, pentru a-ti remodela corpul si, in acelasi timp, pentru a-ti trata problemele de sanatate.

Un nou tip de antrenament
Cum se explica timpul redus petrecut la sala? Aparatele Power Plate functioneaza pe principiul antrenamentului pe baza de acceleratie (Acceleration Training), iar efectele lor au in vedere stimularea reflexelor naturale ale muschilor si tendoanelor. Reflexele sunt determinate de oscilatiile generate de aparate, care stimuleaza toate fibrele musculare odata. Altfel spus, aparatul pe care te urci sau pe care faci exercitiile emite o serie de vibratii care actioneaza asupra zonelor pe care vrei sa le lucrezi.

Spre deosebire de antrenamentul clasic, in care doar 40% dintre fibrele musculare sunt puse in miscare, in antrenamentul cu Power Plate, pot fi activate pana la 97% din fibrele musculare.

Astfel, in timpul antrenamentului pe baza de acceleratie, muschii vizati se vor contracta de 25 pana la 50 de ori pe secunda, in functie de frecventa setata. 2-3 sedinte de numai 15 minute fiecare sunt suficiente pentru a antrena corpul, indiferent de zonele pe care vrem sa le lucram si problemele pe care vrem sa le corectam: cresterea tonusului muscular al pielii, pierderea in greutate, recuperarea postoperatorie sau posttraumatica, reducerea durerilor lombare sau imbunatatirea performantelor sportive.

Acest tip de antrenament pe baza de acceleratie a fost realizat dupa cercetarile facute de oamenii de stiinta rusi in domeniul stimularii biomecanice. Primul experiment de acest gen a fost folosit pentru prima oara in anii ’60, pentru a creste perioada de sedere a cosmonautilor rusi in spatiul cosmic, fara ca acestia sa sufere modificari fizice (scaderea fortei musculare si a densitatii osoase) induse de imponderabilitate.

Sportivii rusi au inceput sa foloseasca aceeasi tehnologie pentru a grabi recuperarea sau pentru a creste forta musculara rapid si eficient, iar in 1999, antrenorul olimpic Guus van der Meer, implementeaza aceasta metoda de antrenament in programele pentru sportivii de performanta.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Fitness