Fructe de mare cu sos de smântână
Arată ca un preparat elaborat îndelung, dar este mai mult un scurt proces de asamblare.
Ingrediente pentru 4 porţii • Gata în 30 minute • 261 calorii per porţie • 12 g grăsimi
■ 1 lingură ulei de masline
■ 1 ceapă, tocată
■ 2 codiţe de ţelină, tocate
■ 1 căţel de usturoi, zdrobit
■ 175 ml vin alb sec
■ 300 ml supă limpede de pui
■ 1 lingură amidon amestecat cu 1 lingură apă rece
■ 400 g amestec de fructe de mare
■ 400 g inimi de anghinare din conservă
■ 200 g sparanghel sau fasole verde
■ O mână de mărar proaspăt, tocat
■ 5 linguri smântână
Mod de preparare
1 Încinge uleiul şi sotează ceapă şi codiţele de ţelină până când se înmoaie, circa 10 minute. Adaugă usturoiul şi ţine pe foc 1 minut. Stinge cu vinul şi fierbe la foc mare până când aproape tot lichidul se evaporă.
2 Adaugă amidonul şi supa de pui, micşorează flacăra şi fierbe la foc înabuşit 5-10 minute, amestecând frecvent, până când sosul se îngroaşă.
Potriveşte gustul de sare şi piper şi adaugă fructele de mare, inimile de anghinare, sparanghelul sau fasolea verde şi aproape tot mărarul.
Fierbe 5 minute şi apoi adaugă smântâna. Serveşte presărat cu mărar proaspat.