Fructe de mare cu sos de smântână

3516245_R

Arată ca un preparat elaborat îndelung, dar este mai mult un scurt proces de asamblare. 

Ingrediente pentru 4 porţii • Gata în 30 minute • 261 calorii per porţie • 12 g grăsimi

■ 1 lingură ulei de masline

■ 1 ceapă, tocată

■ 2 codiţe de ţelină, tocate

■ 1 căţel de usturoi, zdrobit

■ 175 ml vin alb sec

■ 300 ml supă limpede de pui

■ 1 lingură amidon amestecat cu 1 lingură apă rece

■ 400 g amestec de fructe de mare

■ 400 g inimi de anghinare din conservă

■ 200 g sparanghel sau fasole verde

■ O mână de mărar proaspăt, tocat

■ 5 linguri smântână

 Mod de preparare

1 Încinge uleiul şi sotează ceapă şi codiţele de ţelină până când se înmoaie, circa 10 minute. Adaugă usturoiul şi ţine pe foc 1 minut. Stinge cu vinul şi fierbe la foc mare până când aproape tot lichidul se evaporă.

2 Adaugă amidonul şi supa de pui, micşorează flacăra şi fierbe la foc înabuşit 5-10 minute, amestecând frecvent, până când sosul se îngroaşă.

Potriveşte gustul de sare şi piper şi adaugă fructele de mare, inimile de anghinare, sparanghelul sau fasolea verde şi aproape tot mărarul.

Fierbe 5 minute şi apoi adaugă smântâna. Serveşte presărat cu mărar proaspat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate in stil asiatic