In Japonia pestele nu se serveste intotdeauna crud…
Ingrediente:
Mod de preparare:
1 Preincalzeste gratarul si rumeneste pestele pe o tava de copt unsa cu ulei, mai intai cu partea cu pielita in jos, timp de 2 minute. Apoi intoarce pestele si continua sa tii pe gratar alte 6 minute.
2 Incinge un vas larg si neaderent (de preferat, wok) pana cand fumega si adauga uleiul. Prajeste usturoiul si ghimbirul timp de 5 secunde. Adauga ceapa, ardeiul iute si pak choi (varza chinezeasca – poti inlocui cu varza alba cruda) si amesteca incontinuu timp de 30 secunde, pana cand legumele se inmoaie la suprafata. Adauga 750 ml apa clocotita, sosul de stridii, sosul de soia, sarea si zaharul. Cand incepe sa fiarba, adauga fasolea si mai lasa pe foc 1 minut. Stropeste cu alcoolul si uleiul de susan.
3 Amesteca amidonul cu 2 linguri de apa rece, pentru a obtine o pasta, si apoi adauga 2 linguri de zeama din vas. Toarna tot amestecul in vas si lasa sa fiarba timp de inca 5 minute, pana cand sosul devine lucios. Serveste pestele cu garnitura de orez fiert la aburi si legume in sos.
Sugestie Ca sa economisesti timp, foloseste orez cu bobul lung prefiert. Fierbe-l in apa clocotita cu sare conform instructiunilor inscrise pe ambalaj. Sosul de stridii, uleiul de susan si alte ingrediente exotice le poti gasi in hipermarketuri, in raioane speciale.
Pofta buna!