Somon cu legume în stil japonez
![Somon cu legume în stil japonez](https://thumbor.unica.ro/unsafe/480x270/smart/filters:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/06/somon-cu-legume-in-stil-japonez.png)
*4 porții *Timp de preparare 30 minute *457 calorii per porție *27 g grăsimi
Ingrediente necesare preparării somonului cu legume
– 2 linguri ulei de floarea-soarelui
– 1 cartof dulce, curățat și tăiat bucăți
– 100 g pastă de curry chinezească
– 250 ml supă limpede de legume
– 1 conopidă mică, ruptă buchete
– 4×125 g file de somon
– 2 linguri sos teriyaki
– 200 g fasole verde
– ½ lămâie, tăiată bucăți
Cum se prepară somonul cu legume în stil japonez
Într-un vas pe foc încinge 1 lingură ulei și prăjește cartoful dulce 4-5 minute apoi adaugă pasta de curry și supa de legume. Lasă să fiarbă înăbușit 10-15 minute, până când se pătrunde.
Adaugă conopida și lasă să fiarbă în timp ce prepari somonul.
Încinge uleiul rămas într-un vas larg și adaugă somonul așezat cu pielița în jos. Prăjește la foc mare 3-4 minute, întoarce și continuă să prăjești 2-3 minute, până când se pătrunde; ai grijă să ungi frecvent cu sosul teriyaki.
Când e aproape gata, adaugă fasolea verde în sosul curry și fierbe până când se pătrunde. Servește cu bucăți de lămâie.