Somon cu legume în stil japonez

somon cu legume in stil japonez

*4 porții *Timp de preparare 30 minute *457 calorii per porție *27 g grăsimi

Ingrediente necesare preparării somonului cu legume

– 2 linguri ulei de floarea-soarelui

– 1 cartof dulce, curățat și tăiat bucăți

– 100 g pastă de curry chinezească

– 250 ml supă limpede de legume

– 1 conopidă mică, ruptă buchete

– 4×125 g file de somon

– 2 linguri sos teriyaki

– 200 g fasole verde

– ½ lămâie, tăiată bucăți

Cum se prepară somonul cu legume în stil japonez

Într-un vas pe foc încinge 1 lingură ulei și prăjește cartoful dulce 4-5 minute apoi adaugă pasta de curry și supa de legume. Lasă să fiarbă înăbușit 10-15 minute, până când se pătrunde.

Adaugă conopida și lasă să fiarbă în timp ce prepari somonul.

Încinge uleiul rămas într-un vas larg și adaugă somonul așezat cu pielița în jos. Prăjește la foc mare 3-4 minute, întoarce și continuă să prăjești 2-3 minute, până când se pătrunde; ai grijă să ungi frecvent cu sosul teriyaki.

Când e aproape gata, adaugă fasolea verde în sosul curry și fierbe până când se pătrunde. Servește cu bucăți de lămâie.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Bucataria Internationala