Taieteii japonezi (soba) sunt preparati dintr-un amestec de faina de hrisca si faina de grau si sunt foarte apreciati; reteta originala contine, de obicei, si ghimbir murat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
1 Intr-un vas mare plin cu apa clocotinda fierbe taieteii, conform instructiunilor inscrise pe ambalaj. Scurge apoi de apa si trece-i sub jet de apa rece. Intr-un bol pune sosul de soia, sarea, zaharul, ceapa si amesteca. Adauga taieteii fierti, ceapa verde, fasolea si crevetii.
2 Incinge intr-o tigaie adancita (wok) la foc potrivit pana cand fumega si apoi adauga uleiul. Prajeste carnea si ardeiul, amestecand incontinuu (metoda stir-fry) timp de 2 minute. Apoi adauga taieteii si tine pe foc inca 3 minute, pana cand se incalzesc complet. Adauga ouale, amesteca si tine pe foc pana cand se coaguleaza. Serveste presarat cu seminte de susan rumenite.
Pofta buna!