Pui tandoori in stil indian
4 portii
Timp de pregatire: 10 min.
Timp de gatit: 40 min., plus timp de marinat
90 calorii, 3 g grasimi per portie
Ingrediente:
- 4 linguri de iaurt gras
- 2 linguri pasta de rosii
- 1 lingurita praf de ghimbir
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- 1/2 lingurita praf de mustar
- 1/2 lingurita boia iute
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1 lingurita boia dulce
- un pui de cca 1 kg
Mod de preparare:
- Amestecati 4 linguri de iaurt gras, 2 linguri pasta de rosii, 1 lingurita praf de ghimbir, 3 catei de usturoi zdrobiti, 1/2 lingurita praf de mustar, 1/2 lingurita boia iute, 1 lingurita chimen macinat, 1 lingurita coriandru macinat si 1 lingurita boia dulce.
Indepartati pielitele de pe un pui de cca 1 kg, taiati-l in patru si crestati-l din loc in loc; ungeti-l cu marinata pregatita. Lasati carnea la marinat timp de 30 de minute sau peste noapte. - Preincalziti gratarul cuptorului sau gratarul „papuc”. Asezati carnea pe gratar si lasati-o jumatate de ora, avand grija sa intoarceti bucatile o data, dupa 20 de minute. Serviti friptura cu sos de iaurt cu menta si ornata cu cateva frunze de patrunjel si o felie de lamaie.
Sugestie avantaje:
Puteti folosi aceeasi marinata si pentru carnea de miel sau pentru un peste cu carnea tare. Sau puteti unge feliile de vinete inainte sa le frigeti pe gratar.
Puteti folosi aceeasi marinata si pentru carnea de miel sau pentru un peste cu carnea tare. Sau puteti unge feliile de vinete inainte sa le frigeti pe gratar.
Pofta buna!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Mai multe din Preparate in stil asiatic