Friptura de vita cu budinca Yorkshire

Friptura, carne de vita, budinca Yorkshire

Asezati carnea de vita pe tava cuptorului. Asezonati-o cu sare si boabe de piper negru.
Topiti untul, adaugati sare si apa si turnati-le peste carne.
In cuptorul preincalzit, mai intai folosind functia de incalzire asistata de ventilator timp de 25 de minute la 220°C, apoi reducand temperatura la 190°C, frigeti timp de 1,5 ore. Dupa ce preparati carnea, lasati-o deoparte 30 de minute la temperatura camerei.

Prepararea amestecului pentru budinca Yorkshire:
Puneti faina intr-un castron mare. Dupa ce faceti o adancitura in mijloc, adaugati ouale batute, apoi apa si laptele. Puneti piperul negru si sarea si continuati sa amestecati.
Acoperiti amestecul cu un prosop si lasati-l deoparte timp de 30 de minute.
Ungeti cu unt formele de briose si puneti amestecul in ele.
Coaceti in cuptor timp de 30 de minute la 240°C, folosind functia de gatire asistata de ventilator.
Serviti cu carne si sos de carne.

Prepararea sosului de carne:
Amestecati faina in untul topit. Adaugati treptat zeama de carne pe care ati facut-o si continuati sa amestecati pana cand se ingroasa consistent. Luati de pe plita si serviti cu friptura de vita.

Sfat practic:
La acest fel de mancare este vital sa aveti un cuptor de buna calitate si sa folositi carne de calitate.

Reteta oferita de Beko si www.gatesti-ingenios.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Preparate din carne de vita