Friptura de vita cu budinca Yorkshire
Asezati carnea de vita pe tava cuptorului. Asezonati-o cu sare si boabe de piper negru.
Topiti untul, adaugati sare si apa si turnati-le peste carne.
In cuptorul preincalzit, mai intai folosind functia de incalzire asistata de ventilator timp de 25 de minute la 220°C, apoi reducand temperatura la 190°C, frigeti timp de 1,5 ore. Dupa ce preparati carnea, lasati-o deoparte 30 de minute la temperatura camerei.
Prepararea amestecului pentru budinca Yorkshire:
Puneti faina intr-un castron mare. Dupa ce faceti o adancitura in mijloc, adaugati ouale batute, apoi apa si laptele. Puneti piperul negru si sarea si continuati sa amestecati.
Acoperiti amestecul cu un prosop si lasati-l deoparte timp de 30 de minute.
Ungeti cu unt formele de briose si puneti amestecul in ele.
Coaceti in cuptor timp de 30 de minute la 240°C, folosind functia de gatire asistata de ventilator.
Serviti cu carne si sos de carne.
Prepararea sosului de carne:
Amestecati faina in untul topit. Adaugati treptat zeama de carne pe care ati facut-o si continuati sa amestecati pana cand se ingroasa consistent. Luati de pe plita si serviti cu friptura de vita.
Sfat practic:
La acest fel de mancare este vital sa aveti un cuptor de buna calitate si sa folositi carne de calitate.
Reteta oferita de Beko si www.gatesti-ingenios.ro