Reţetă de post: Foitaj cu legume

Reţetă de post: Foitaj cu legume

667GPS

Reteta pentru 4 portii! Timp de pregatire: 25 minute.  Timp de gatit: 55-60 minute.

Ingrediente:

  • 100ml suc de portocale
  • 50g stafide
  • 2 linguri miere
  • 500g aluat de foitaj
  • 6 morcovi, curatati si taiati segmente
  • 6 pastarnaci, curatati si taiati segmente
  • 5 linguri ulei de masline
  • 100g ciuperci
  • 1 ou, batut
  • 3 linguri zacusca sau bulion
  • 3 linguri smantana vegetala

Mod de preparare:

1 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Puneti sucul de portocale si stafidele intr-un vas, pe foc; aduceti la punctul de fierbere, adaugati mierea si dati deoparte.

Ungeti si tapetati cu hartie pergament o tava de cuptor. Intindeti aluatul intr-o foaie de dimensiunile tavii de copt, intepati-o din loc in loc cu o furculita si coaceti, timp de 15-20 minute, la foc potrivit. Lasati sa se raceasca.

2 Opariti morcovii si pastarnacul in apa clocotita, timp de 3 minute. Scurgeti legumele, asezati-le intr-o tava pentru friptura si stropiti-le cu 3 linguri de ulei si un praf de sare.

Dati-le la cuptor timp de 30 minute. Adaugati ciupercile si restul de ulei, amestecati si lasati la cuptor inca 5-10 minute.

3 Decupati din foaia de aluat copt 12 forme rotunde. Ungeti-le cu oul batut si dati-le la cuptor timp de 3 minute. Amestecati zacusca cu smantana si potriviti de sare si piper.

Asezati pe farfurie o felie rotunda de aluat, puneti deasupra 2 linguri de legume, 1 lingura de smantana, 1 foaie de aluat. Acoperiti cu un alt strat de legume, sos si aluat. Stropiti cu sosul de portocale cu stafide si serviti.

Pofta buna!

Vezi şi Reţetă de post: Chiftele din soia

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Aperitive fara carne