Un desert rafinat, delicios, însă un pic migălos. Dacă urmezi îndeaproape pașii rețetei, va ieși o prăjitură delicioasă de foi cu cremă de lapte!
Ingrediente:
Pentru crema:
Pentru decor:
Rețetă pentru 4-6 porții. Se prepară în 40 de minute + 25 de minute de coacere și 30 pentru fierbere.
Mod de preparare:
1. În tava mare de aragaz se pune hârtie de copt. Aluatul se stropeste cu apa si se presara cu zahar și se coace. Se împarte apoi în patru.
2. Pentru crema, se încalzeste laptele într-o craticioara cu un pic de zahar, și boabele de vanilie din pastaie scoase cu vârful subțire al unui cuțit. Se lasa sa ajunga la punctul de fierbere.
3. Se amesteca separat oul, galbenusurile si restul zaharului pâna ce se obține o crema alba. Se adauga faina cernuta de 3-4 ori si se amesteca bine. Se toarna laptele cald peste amestec, se pune din nou pe foc si se lasa pâna ce devine o crema groasa. Se adauga 150 g unt si se lasa la topit. Restul untului se lasa pe masa, iar crema se acopera cu folie pentru a se răci.
4. Între timp, se prepara gelatina conform indicațiilor de pe pachet. Se bate restul untului si se amesteca cu crema racita. Se trece printr-un tifon, ca sa fie mai fina. Din aceasta crema se iau 2 linguri si se încalzesc pe foc, apoi se amesteca cu gelatina. Se amesteca apoi cu restul cremei. Se asaza foile si crema alternativ cu fructe, având grijă ca ultimul strat sa fie de crema. Se serveste cu sos de fructe si fructe.
O rețetă delicioasă via Libertatea pentru Femei.