Fasole bătută, cu ceapă călită
Când nu știu ce bunătăți să mai prepar, îmi amintesc de mâncărurile pe care le făcea mama. Așa mi-am amintit și de fasolea bătută, învelită cu ceapă călită. Iată rețeta:
foto fasole bătută via Shutterstock
* 500 g fasole bătută * timp de preparare 20 de minute
INGREDIENTE
500 g fasole fiartă
3-4 căței de usturoi
Sare și piper după gust
2 cepe mari pentru călit
1 lingură bulion
MOD DE PREPARARE
Pasează fasolea și strivește cățeii de usturoi, apoi amestecă bine cele două ingrediente în robot. Sărează și piperează după gust și mai adaugă apă din când în când, pentru a înmuia pasta de fasole ( să ajungă la consistența dorită).
Taie cepele solzișori și călește în tigaia încinsă cu bulionul, în puțin ulei. Când se înmoaie și devine sticloasă este gata. Scoate ceapa și adaugă fasolea în tigaie și amestecă până se îmbibă cu uleiul rămas în tigaie.
Servește cu ceapă călită pe deasupra.