Cum tratăm dependenţa de internet

Citește offline

Dacă ai optat, deja, pentru un e-reader și dacă ți-ai găsit cărțile dorite în format electronic, înseamnă că te situezi în
punctul cel mai favorabil lecturii: ai scăpat de inconvenientele de ordin fizic ale cărții tipărite, dar nu te-ai ales cu dezavantajele optice ale cititului pe monitor sau pe tabletă.

Un e-reader se bazează pe o tehnologie specială care face ca afișajul să nu emită lumină și să nu aibă reflexii. Este ca și cum ai citi pe hârtie. Cu avantajul adaptabilității la necesitățile și preferințele cititorului. În primul rând, mărimea corpului de literă este reglabil.

Apoi se pot pune semne, se pot face note, iar e-readerul tău va ști întotdeauna unde ai rămas cu lectura și exact acolo se va deschide. În plus, poți stoca o întreagă bibliotecă municipală în memoria lui.

Deci, dacă ești un om al tehnologiei și vrei să protejezi pădurile, aceasta este soluția pentru lecturile tale.

Ce-ar fi să dai un telefon?

E ziua unei prietene, a unei colege de școală sau a unei rude din alt oraș? Sau te întrebi, pur și simplu, ce mai face o
persoană cu care te vezi rar? Ce-ar fi să-i dai un telefon în loc să postezi poze făcute de alții, cu texte elegante, dar oarecum eliptice, în ideea că vor fi citite și de alții?

Facebook este spațiu public, deci nu oferă intimitate. Sună-ți prietena de departe, regăsită după douăzeci de ani pe
Facebook. Sau întâlniți-vă, opriți telefoanele și priviți-vă în ochi, ca altă dată.

Fii mai tare ca internetul

IMAGINE

O fotografie face mai mult decât o mie de cuvinte. Nu se știe cine a spus-o prima dată, dar acest adevăr a intrat în patrimoniul universal de înțelepciune. Poartă cu tine fotografii care să ilustreze ceea ce povestești. Evident, stocate
în telefon.

CONTINUITATE

În mesajele scrise putem să ne ducem ideile până la capăt fără să fim întrerupți și fără să vedem plictiseala sau lipsa de concentrare pe chipul celuilalt. Când stai de vorbă față în față, taci și ascultă, caută să reții și să înțelegi.

SELECȚIE

În căutările pe internet fiecare își alege strict informația necesară în momentul respectiv, sau așa ar fi de dorit. Nu insista să le vorbești celorlalți pe teme care nu-i interesează sau pe care nu le pot înțelege, având studii și profesii diferite.

MANUALITATE

Simpla butonare poate să facă multă plăcere. Plimbarea pe ecran a iconițelor, deschiderea și închiderea aplicațiilor pot fi îndeletniciri compulsive ale unui om hiperactiv. Ia-l la o plimbare, la jogging sau la biliard.

DIVERTISMENT

Muzică, bancuri, animale drăgălașe, umor involuntar, fotografii din natură, curiozități, chiar și filme – pe toate le oferă internetul. De ce nu le-ai urmări cu familia, pe ecranul televizorului? Îți trebuie doar un cablu de legătură.

GRATIFICAȚIE

Un gadget nou e visul multor adolescenți, dar și al multora dintre noi, adulții. Un model nou de smartphone e un cadou pe care să-l oferi, sau să ți-l oferi cu sau fără ocazie specială. Oferă altceva, mai ieftin, dar mai prețios.

DIVERSITATE

Tematica internetului este infinită și nici nu mai știi uneori de la ce ai pornit, cum ai mers din link în link și cum ai
ajuns la cu totul și cu totul altceva. Folosește-ți imaginația în weekendurile cu familia și propune multe și mărunte.

Autor: Mihaela Serea

Sursa foto: shutterstock.com

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Sanatate