Cum îți protejezi copilul de informațiile periculoase de pe Internet

Cum îți protejezi copilul de informațiile periculoase de pe Internet

Chiar dacă Internetul reprezintă în ziua de azi un instrument fără de care nu prea se mai poate trăi, el poate fi totuși un pericol pentru părinții care au copii mici. Majoritatea copiilor se pricep foarte bine la tehnologie, uneori chiar mai bine decât părinții lor.

Chiar și cei de vârste foarte mici, dacă știu să scrie, trebuie doar să tasteze câteva litere pe Google și au acces nelimitat la orice informație își doresc. Din acest motiv, minorii ar trebui să fie feriți cumva de informațiile nepotrivite pentru vârsta lor pentru a nu fi influențați în mod negativ. Există totuși câteva metode care îi pot ajuta pe părinți să își protejeze copiii de astfel de informații de pe Internet care le-ar putea afecta copilăria.

Telefoanele mobile și accesul la informații cu tentă sexuală

Fiecare copil sau adolescent primește un telefon mobil poate mult prea devreme raportat la vârsta pe care o are. Astfel, cei mici se atașază foarte mult de acest instrument și ajung să fie dependenți de folosirea lui. Implicit, accesul la Internet nonstop devine și mai facil pentru ei.

Pericolele din spatele accesului la tehnologie 

Prin intermediul Internetului, cei mici au acces foarte ușor la informațiile despre sex, implicit la pornografie, dar și la imagini care cuprind violență, care îi pot afecta emoțional. De asemenea, mulți dintre ei obișnuiesc să își trimită reciproc poze în care apar sumar îmbrăcați sau mesaje provocatoare cu tente sexuale. Acest obicei este din ce în ce mai răspândit în rândul adolescenților, potrivit goodtoknow.co.uk. De asemenea, cei mici au dezvoltat un adevărat limbaj codat pentru a comunica informații cu tente sexuale.

Cum trebuie să procedeze părinții în astfel de cazuri

Dacă simți că cel mic are un comportament ciudat sau ai senzația că vrea să ascundă anumite lucruri, ai putea să începi să îi monitorizezi activitatea în mediul online într-un mod subtil. La o simplă căutare pe internet, se pot descoperi o serie de aplicații care pot limita acessul copiilor pe site-uri cu conținut explicit sexual sau cu imagini ca instigă la violență.

Un exemplu pentru o astfel de aplicație este KidLogger care te ajută să monitorizezi și activitatea copilului tău chiar de pe telefonul mobil. De asemenea, poți controla istoricul căutărilor pe Internet ale copilul tău pentru a vedea dacă acesta este interesat de informații nepotrivite pentru vârsta lui.

În funcție de vârsta copilului tău este bine să vorbești deschis cu el în legătură informațiile despre sex, pentru ca acesta să fie mai puțin tentat să afle mai multe lucruri de pe Internet.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Vești bune pentru studenți! De la 1 februarie vor călători gratuit cu trenul

Ai auzit de „mahmureala emoțională'? Ce este de fapt și ce presupune

Ce îi cer elevii şi studenţii români noului ministru al Educaţiei

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie