EXCLUSIV AVANTAJE Olimpia Melinte, actrița principală din serialul “Vlad”: “Nu-mi petrec timpul pe la evenimente. E așa de prețios încât nu vreau să fac lucruri care nu mă reprezintă”

La vârsta de 30 de ani, Olimpia Melinte este o actriță care încă intrigă. A debutat într-un film de Mircea Daneliuc și, de la prima apariție, a impresionat total nu doar prin frumusețe și expresivitate, ci printr-un talent incontestabil care a propulsat-o până la a deveni una dintre cele mai cunoscute actrițe românce la nivel internațional.

Iubită de public și de critică pentru interpretarea rolurilor surorilor gemene Alexandra și Nina, din filmul „Canibal', a fost nominalizată la premiile Goya, considerate echivalentul spaniol al premiilor Oscar, și premiată ca Revelaţia Anului 2014 la Gala Uniunii Actorilor din Spania. Realizare cu atât mai strălucită cu cât spaniolii nu nominalizează actori care vin din afara ţării.

Aparent intangibilă, i-am trimis un mesaj și i-am propus un dialog. Deschisă și destinsă, Olimpia a acceptat fără ezitare și iată ce a ieșit:

Scena 1, dubla 1! „Nu trăiesc pentru succes'

Spune direct de la început că nu se consideră o vedetă. Că statutul oferit de peliculă și de micul ecran nu i-a adus schimbări în propriile ierarhii.

M-am ferit mereu de titulatura asta, probabil acesta este și motivul pentru care nu mă simt în niciun fel vedetă. Nu-mi petrec timpul pe la evenimente, pentru că e așa de prețios încât nu vreau să fac lucruri care nu mă reprezintă, nu umblă paparazzi după mine și nici eu nu-i trag de mânecă făcând tot felul de lucruri fără sens și nici nu îmi consum energia căutând să devin ținta tabloidelor sau vânător de followeri și like-uri.

Trăiesc așa cum simt, printre oamenii care-mi plac și încerc să fiu eu.

Olimpia Melinte, actrița principală din serialul Vlad

Dar nu simți că succesul te-a schimbat? Fiindcă succesul nu îl poți nega.

Nu, succesul e ca un val: te-ai uitat o secundă în altă parte și a dispărut. Ăsta e motivul pentru care nu i-am acordat atenție niciodată. Cei care trăiesc pentru el sunt captivi în propria ignoranță.

Cum se vede cinematografia românească în 2018?

Greu de spus, am lucrat în Spania anul ăsta, iar acum fac un serial în România, așa că în 2018 sunt un pic în contratimp cu cinematografia românească, am auzit că se fac filme, s-au dat bani de la CNC, există și segmentul independent care face film, eu pe aici m-am scăldat un pic anul ăsta, dar în rest, sper să meargă bine și să evoluăm de la an la an.

Scena 2, dubla 1! Cadoul lui Manuel Cuenca

Recunosc, am văzut „Canibal' foarte târziu. Mult după ce fusese aplaudat şi după ce îşi câştigase laurii. Nu din neîncredere în talentul regizoral, ci dintr-o reticență față de inconstanța filmului spaniol. Însă am citit mai toate cronicile și mi-am zis că trebuie să încerc.

La final, m-am regăsit uluită de simplitatea liniilor de culoare ce reconstruiau o ipoteză aproape inabordabilă. Și de sensibilitatea, de delicateţea aproape timidă, pe care nu bănuiam că o poate transmite o actriță tânără, în ciuda apariției pe covorul roșu alături de marele Javier Bardem.

Povestește-mi despre „Canibal' și despre titlul obținut. Cum ai ajuns să lucrezi cu Manuel Cuenca?

Manuel mă văzuse în „Sette opera de misericordia', un film realizat în Italia, și a venit în România să facă audiție pentru rolul din „Canibal' și să mă cunoască și pe mine. M-a chemat la casting și după trei luni l-am luat. Cam asta este povestea, pe scurt.

Iar experiența filmărilor…

… A fost o experiență minunată din toate punctele de vedere. M-am bucurat să fiu acolo și să lucrăm împreună.

A fost dificil să joci dublu rol? Se zice că este „piatra de încercare' a talentului actoricesc.

Pentru mine a fost un cadou. Am jucat două personaje complet diferite într-un proiect care m-a fascinat și, da, mi-a conturat ideile pe care le aveam despre actorie.

Scena 3, dubla1! Emoții, roboți și destine în alb-negru

Ai putea găsi repede un sinonim și o definiție a emoției?

Dacă ar fi să găsesc un sinonim ar fi: „viața', dacă ar fi să dau o definiție: capacitatea de a fi liberi, umani și reali. Cam asta ne deosebește de roboți, ar cam trebui să avem mare grijă de emoțiile noastre.

Crezi în destin?

Până la un punct, da.

De ce?

Cred că avem un drum pe care suntem meniți să pășim, unii îl descoperă de tineri și îl urmează, alții nu reușesc să-l dibuiască deloc sau dau de el prea târziu… Există un sens mai subtil și mai profund decât ceea ce noi numim „destin': o cale spre împlinire spirituală.

Deci, drumul ne e trasat, e acel „fatum' al lui Sofocle? Ne zbatem inutil?

Nici vorbă. Asta nu înseamnă că nu trebuie să facem nimic, că toate oricum se vor întâmpla așa cum e scris. Depinde doar de noi cum ne organizăm existența și e important să ne dăm șansa de a ne asculta și de a ne urma calea.

Olimpia Melinte, actrița principală din serialul Vlad

Dar în dragostea la prima vedere crezi?

Da, cred, poate mai mult și mai clar decât în destin.

Un actor se teme de banal. De ce se mai teme el?

De clișeu, de manierisme și de nefiresc.

Fii puțin autocritică. Ce nu-ți place la tine însăți?

Faptul că de multe ori tind să văd totul în alb sau negru, nuanțele de gri nu există, și asta îmi poate da bătăi de cap în relațiile cu oamenii din jurul meu.

Scena 4, dubla 1! Clar, în converși

Actoria, în România, este plătită mizerabil, dar ești una dintre puținii care și-au manageriat foarte bine brandul personal. Ai un secret pentru asta?

Am făcut doar proiectele pe care mi-am dorit să le fac, nu m-am asociat cu oameni doar de dragul de a mă vedea sau de a profita. Și am crezut că pot mereu mai mult.

Te-ai gândit vreodată să scrii teatru sau scenarii de film?

Am scris serialul „Casting', care se găsește pe YouTube, e adevărat că a fost conceput în patru, am creat împreună cu Andreea Șovan, Romina Sehlanec, Ana Udroiu, dar fost un început bun. Fiind primul serial online de comedie de la noi, a avut o viață frumoasă și a umblat destul de mult și prin festivalurile de gen.

Dar se vorbește că scrii și o carte în taină. E adevărat?

Eu? Nu, nu încă. O să vină și momentul ăsta într-o zi.

Olimpia Melinte, actrița principală din serialul Vlad

Mulți spun că ești o orgolioasă care adoră să câștige mereu. Chiar așa, visezi să câștigi orice luptă?

Da, asta cam așa e, sunt foarte competitivă, îmi setez mereu gândurile și am scopuri destul de clare atunci când intru pe „câmpul de luptă'.

Cum te vezi tu: o romantică bine temperată sau o pragmatică inteligentă? Extrovertită sau introvertită? Tocuri sau converși?

Stai, stai, să le luăm pe rând: romantică bine temperată, extrovertită, dar nu în totalitate, și în converși, clar!

Citeste si

EXCLUSIV AVANTAJE Mariano Castro, pianistul argentinian care și-a părăsit țara natală pentru ca s-a îndrăgostit de o româncă: Am venit în România din dragoste'

EXCLUSIV AVANTAJE Soprana Irina Baianț: Funcționez conform principiului: Laudă-mă și îți voi da și mai mult'

EXCLUSIV AVANTAJE Vlad Zamfirescu: Doar întâlnirea cu publicul contează'

Autor: Adrian Cîlțan

Foto: arhiva personală a Olimpiei Melinte

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje