Exclusiv AVANTAJE: HORIA BRENCIU: „Îmi e greu să nu-i mai îmbrățișez pe oameni …”

Îi lipsesc scena și căldura fanilor, dar, în ciuda acestor „lipsuri” de moment, este recu­nos­cător pentru „fiecare zi trăită” exact așa cum vine ea.

Am aflat care este cel mai mare regret al artistului, dar și ce și-a dorit dintotdeauna să facă, dar i-a fost (încă) prea teamă să încerce.

Exclusiv AVANTAJE: HORIA BRENCIU: „Îmi e greu să nu-i mai îmbrățișez pe oameni …”

În această toamnă, la PRO TV, vei fi unul dintre detectivii show-ului Masked Singer Romania. Spune-ne câteva cuvinte despre acest proiect și despre ce veți face voi, detectivii.

Detectivii trebuie să descopere identitatea celebrităților de pe scenă, care vor cânta purtând măști. La prima vedere, pare o misiune relativ ușoară. Ba mai mult, protagoniștii nu doar vor cânta, ci ne vor da detalii despre viețile lor.

Chiar le spuneam colegilor mei, înainte de prima filmare, că îi voi recunoaște pe toți, din prima clipă. Eroare! De cum a ajuns pe scenă primul vip mascat, mi-am dat seama că misiunea nu va fi deloc floare la ureche. O să vedeți de ce din prima emisie…

În comparație cu ceilalți colegi de show, ești cel mai experimentat la capitolul televiziune din acest proiect. Ai apucat să le dai câteva sfaturi?

S-au descurcat de minune. N-a trebuit să le dau niciun sfat. M-au surprins, chiar, cu niște declarații extrem de simpatice. Morodan mi-a zis că mă iubește în secret, de mulți ani.

Inna și-a arătat curiozitatea de a veni la un spectacol de-al meu, iar Codin mi-a mărturisit că se gândește să mă distribuie în rol de gangster, într-un film produs de el… Așadar, în câteva cuvinte, colegii mei sunt surprinzători, plini de viață și total pregătiți pentru… televiziune.

Ce te-a atras la Masked Singer Romania?

La început, muzica și misterul. Chiar eram curios să aud vocile vedetelor, având în vedere că personalitățile mascate nu erau numai cântăreți, ci staruri din România din mai multe domenii …

Apoi, când am început filmările, mi-am dat seama că producția e mult mai complexă. M-a uimit secretomania, care înconjura fiecare personaj. Dincolo de asta, măștile și posesorii lor, care s-au perindat pe scenă, mi-au întrecut toate așteptările. Și dacă ați știi cine era sub mască… 😉

Probabil că ai mai fost întrebat până acum, dar spune-ne dacă ai fi fost în rolul celor care-și ascund identitatea în emisiune, ce mască ți-ai alege pentru a-i pune în încurcătură pe detectivi?

Rolul de… urs Grizzly, în cea mai mare parte a timpului. Eu oricum fac rolul ăsta în viața de zi cu zi, dar fără mască… 😉

Ai împlinit 48 de ani la finalul lunii august, cum ai sărbătorit?

Simplu. Pe tort am pus doar 20 de lumânări. Asta e vârsta mea reală, de fapt. Am și un portret în pod, dacă nu mă credeți… 😉

Cine și ce ți-a lipsit în timpul izolării?

Ceea ce îmi lipsește și acum: să zburd pe scenă! Să cânt, să dansez, să îmbrățișez oamenii din fața mea. În 27 ani de carieră nu am mai avut o pauză atât de mare… Mi-au lipsit prietenii, oamenii de pe stradă, colegii din trupă și cam tot ce înseamnă OM.

Mărturiseai, în urmă cu ceva timp, că admiri la soția ta că, la 49 de ani, a luat cursuri de Yoga și de limbă engleză, ce altceva mai admiri la Alice?

Îi admir viața, cariera, realizările, toate îndeletnicirile pe care le are prin casă și în afara ei și aici mă refer în special la grădinărit. Îi admir forța și răbdarea cu care ne ține pe mine și pe cei 4 copiii ai noștri în frâu.

O admir și o ador pentru toate momentele matinale când mă cheamă la micul dejun. Și cred că o să mai am multe de admirat la ea, pentru că acele cursuri menționate mai sus sunt doar începutul…

A adus izolarea certuri în cuplu sau dimpotrivă, v-a apropiat?

A adus… de toate! Majoritare au fost zâmbetele, chiotele și îmbrățișările.

După 14 ani de relație, simți că încă mai aveți lucruri noi de descoperit unul despre celălalt?

Omul e un adevărat univers. Alice respectă regula asta. Nici eu nu fac rabat de la ea. Concluzia e că mai avem multe de descoperit și de experimentat.

Ești un soț gelos?

Da! Sunt gelos, dar mă tratez …

Au fost afectați copiii voștri de perioada de izolare? În ce mod? Ce i-a ajutat să se acomodeze schimbării?

Copiii noștri au fost „afectați” de mai multe îmbrățișări, ca de obicei. Cu noi, tot timpul acasă, cu toții am câștigat în dragoste, în amintiri și în sentimente…

Toma a împlinit 6 ani la începutul lunii iunie, cum l-ați aniversat?

Cam cu prea multă liniște… dar ne luăm revanșa la aniversarea de 7 ani, după ce virusul va fi fost scos din ecuație.

Dacă mă gândesc bine, toate zilele de naștere din carantină au fost liniștite. Am făcut o ședință de familie pe tema asta și ne-am propus ca 2021 să fie cel mai… petrecăreț an din existența noastră!

Care a fost activitatea voastră preferată în timpul stării de urgență?

Cântatul, bineînțeles! Am adus acasă câteva instrumente de la Academia de arte și am cântat și am dansat, până am epuizat toate cântecele din lume. După aceea, am trecut la compoziție …

Am jucat fotbal și ping pong, am făcut lecții și proiecte cu Mina, am gătit, am citit, am făcut teatru de păpuși, am plantat roșii, castraveți și ardei, trandafiri și lavandă (asta mai mult Alice cu fetele). Am jucat table și iar am cântat. Pe scurt, a fost o carantină cu cântec.

Ți-ai descoperit o altă pasiune sau un alt talent în această perioadă?

Da. Am talent la tăiat zarzavatul pentru salată orientală!!! Mai am talent la fotbal și badminton. Și cel mai important: mi-am descoperit calmul, ingredientul esențial pentru un părinte care tinde spre perfecțiune.

A fost vreun moment din timpul izolării în care te-ai simțit copleșit de cele întâmplate în lume și acasă?

Cred că lipsa oamenilor din fața scenei a fost cel mai greu de îndurat. Însă familia mea a fost pansamentul …

V-ați acomodat ușor predării de cursuri online în cadrul Academiei de Arte Horia Brenciu?

Profesorii de la Academie au predat, la începutul carantinei, câteva cursuri on line, la canto, chitară și pian, dar totul a revenit la normal după încetarea acesteia.

Toate cursurile care se desfășoară acum în Academie respectă normele impuse de distanțare socială și absolut tot ce se poate face pentru siguranța copiilor și a profesorilor. Personal, de câteva săptămâni, am reluat cursul de STAGE COACHING, alături de elevii mei.

Ce ți-ai dorit dintotdeauna să faci însă ți-a fost mult prea frică să încerci?

Parașuta rămâne un deziderat, deocamdată …

Vara aceasta plănuiți să mai mergeți undeva în vacanță? Dacă da, unde?

Avem la discreție 244 km de plajă. Asta e lungimea țărmului românesc de la Marea Neagră. Bănuiala mea este că vom ancora la Mamaia.

Care este ultimul film pe care l-ai văzut, filmul preferat și filmul pe care oricine ar trebui să îl vadă?

Pfff … Ultimul e „LONG SHOT”, cu Charlize și Seth Rogen. Preferatul e „Undeva, cândva”, cu Christopher Reeve și Jane Seymour și oricine ar trebui să vadă „CASABLANCA”.

Care este cel mai mare regret al tău? Faptul că părinții noștri nu și-au văzut nepoții crescând.

Ce ar fi surprinși fanii să afle despre ține? (un talent ascuns, ceva ce nu ai dezvăluit până acum …)

Am planuri mari în ceea ce privește tenisul. Vreau să ajung să joc în partidele de amatori. Știu că nu e vreo pasiune ascunsă, de-a mea, dar având în vedere că m-am reapucat de vreo 2 ani o pot eticheta ca fiind nouă…

Care a fost cel mai neobișnuit lucru pe care l-a făcut un fan pentru tine?

Să creeze un fan club.

Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodată? Din partea cui?

Nu lua decizii când ești nervos. Iar în condițiile date, cel mai important sfat a fost al învățătoarei mele: „Spălă-te pe mâini!”.

Ți-ai folosit vreodată statutul de vedetă pentru a obține ceva gratis? Dacă da, ce anume?

Nu prea, după cât îmi aduc aminte… Și între noi, fie vorba, și vedetă să fii, în ziua de azi nu mai e nimic pe gratis. Într-un fel sau altul, totul se plătește…

Ai vreun obicei de care ți-ai dori să scapi?

N-am un obicei de care vreau să scap. Singura obișnuință care e discutabilă, în special în această perioadă e cea de a îmbrățișa oamenii.

Mi-e greu să n-o pun în aplicare. Drept pentru care am evitat toate petrecerile și întâlnirile la terase, când am fost invitat, în ultima perioadă.

Cum faci față stresului?

Respir și-l las să treacă… De fiecare dată când am stări extreme mi-am propus să nu iau decizii importante.

Las să treacă starea proastă de stres sau nervi, pe care-i am și apoi, după o noapte de liniște, văd totul mult mai limpede.

În ciuda evenimentelor recente, pentru ce ești recunoscător în 2020?

Sunt recunoscător pentru fiecare zi pe care o trăiesc.

Interviu realizat de Adelina Duinea

Foto: Pro TV

Citeste și:

Masajul cu bambus făcut de Dan Bujor: „Am văzut cum pot sculpta corpul cu ajutorul bețelor de bambus”

Dr. Anca Vereanu: „Eu nu sunt stomatologul acela care face dinții albi ca faianța și care nu se potrivesc cu fizionomia feței”

EXCLUSIV AVANTAJE, Petronela Rotar: „Nu toți cei care au suferit traume devin oameni mai buni, mai deștepți, mai înțelepțițț

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje