Dumnezeu ne ajută să luam cele mai bune decizii în viaţă

decizii

De multe ori în viaţă suntem puşi în situaţia de a lua decizii, în funcţie de acest lucru noi ne vom desfăşura în continuare. Dacă dacizia a fost corectă această ne va duce o pantă ascendentă.

Să spunem că ne aflăm într-o pădure, nu avem busolă, suntem complet pierduţi, şi nu ştim încotro s-o luăm ca să ieşim din impas. Ce facem? Alegem drumul scurt? Drumul întortocheat sau drumul cel mai drept?

Citeşte şi Suntem suflete unice – Cum dobândim profunzimea inimii

De multe ori, în funcţie de decizia luată, unii oameni din viaţa noastră pot avea de pierdut. Nu suntem singuri, alegerile noastre câteodată pot destabiliza relaţii, distruge vieţi.

Luarea unor decizii cu ajutorul lui Dumnezeu

Pentru a ne veni în ajutor Dumnezeu ne-a pus la dispoziţie mai multe mijloace, pentru a alege întotdeauna după placul Său, şi în folosul nostru:

  • Rugăciunea este fără doar şi poate un ajutor neasemuit şi o îndrumare spre alegerea corectă. Rugaţi-vă Maicii Domnului pentru că se spune că tare se bucură când i se cere ajutorul. Cereţi îndrumare de la Domnul.
  • Al doilea pas ar fi să cereţi sfatul Duhovnicului. Sfinţii Părinţi ne sfătuiesc „să nu facem niciun pas' fără să îi cerem părerea.
  • Vorbiţi cu unul dintre părinţi sau cu soţul, soţia, un prieten bun;
  • Pentru a vă fi ascultate rugăciunile ar fi indicat să ţineţi post, să renunţaţi la distracţii, vicii, să vă rugaţi
  • Spovedanie şi împărtaşanie
  • iubirea aproapelui, iubirea duşmanului. Se spune că pentru a deveni sfânt trebuie să ajungi să îţi iubeşti duşmanul. Cum poţi face asta decât prin a renunţa la tine, la ego.
  • trebuie făcută curăţenia în suflet, minte şi trup

Decizii corecte, un pas spre mântuire

Pentru că atât ne iubeşte L-a pus pe Fiul Său să moară pe cruce pentru a ne mântui şi salva din păcat. Ne-a dat încă o şansă. Pentru asta ar trebui să Îl preţuim şi să fie Primul căruia să-I cerem ajutorul. Rugăciunile noastre pentru a fi auzite trebuie să fie curate, sincere. Însă, chiar şi atunci când suntem curaţi la trup, minte si suflet nu înseamnă că ne va îndeplini rugile. Totul se întâmplă la timpul lui şi numai cu vrerea Lui. Degeaba îi cerem spre exemplu, un anumit serviciu sau ca o persoană anume să ne iubească dar Dumnezeu consideră că nu ar fi deloc spre folosul mântuirii noastre.

Dacă Dumnezeu are iubire şi răbdare cu noi, ar trebui să învăţăm de la El şi să ne concentrăm în viaţă pe aflarea adevărului, şi anume dreapta credinţă.

Citeşte şi Dumnezeu există – Oamenii de ştiinţă au confirmat

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate