Suntem suflete unice – Cum dobândim profunzimea inimii

inima

Toate religiile lumii au apărut cu scopul de a-l ajuta pe om să se găsească pe sine prin aflarea profunzimii inimii, a sinelui pur neîncorsetat de rău. Biblia dezvăluie faptul că Dumnezeu a gândit ca fiecare suflet să fie înveşmântat cu alte daruri, astfel că fiecare inimă are o misiune (un destin) şi este un loc în care fiecare persoană poate decide să-l cheme sau nu pe Creator la nivel profund.

Potrivit asceticexperience.com, împărăţia lui Dumnezeu sălăşluieşte în noi, iar inima este terenul unde se duce o luptă aprigă, clipă de clipă, pentru salvarea sufletului nostru.

Citeşte Sfeştania curăţeşte sufletele şi casele românilor

Astfel că pentru dobândirea curăţiei inimii şi a “căderii” sufletului în profunzime toate eforturile noastre ce ţin de asceză (momente în care ne impunem o depărtare de cele lumeşti şi ne îndreptăm cu toată fiinţa către Domnul prin rugăciune, post, spovedanie, împărtăşanie, lectură a cărţilor religioase) ne vom vindeca de răul din noi, iar toate acestea ne vor ajuta să ne păstrăm puri înaintea lui Dumnezeu.

Profunzimea inimii

Unde îl găsim pe Dumnezeu şi profunzimea dacă nu chiar în cel mai plăcut loc, cel al inimii. Ce dar mai de preţ ne-a dat Domnul dacă nu viaţa şi prin asta sufletul care se poate mântui.

Faptul că omul, datorită organului vital – inima (despre care unii spun că la nivel profund este chiar sufletul), poate să caute pentru împlinirea sa pe acest Pământ atât înţelepciunea cât şi sursa Divină, este pentru întreaga existenţă umană poate cel mai dorit fenomen de atins – Profunzimea inimii.

Probabil aţi experimentat această căutare a sinelui interior sau aţi observat în jurul vostru persoane care sunt tot timpul neliniştite, deşi poate unele au tot ce le trebuie. De asemenea, acestea sunt veşnic nemulţumite şi se află într-o permanentă căutare. Dacă ar şti că nu trebuie decât să coboare în Sine, în suflet şi să vadă ce se întâmplă acolo. Scrierile pe această temă relevă că numai în profunzimea inimii putem găsi liniştea cea adevărată, şi totul e să ne dorim atingerea acestui obiectiv primordial.

Cum dobândim profunzimea inimii

  • ar trebui să ne dedicăm total inima lui Dumnezeu şi nu doar aunci când vrem să-i cerem ceva. Creatorului nostru nu îi plac jumătăţile de măsură, El când ne-a creat nu ne-a făcut pe jumătate, nu suntem lăsaţi neterminaţi.
  • nu doar inima trebuie să i-o dedicăm, ci toată fiinţa
  • pentru că suntem făcuţi după Chipul şi Asemănarea Sa, atât trupul cât şi sufletul sunt templul Lui. Cu alte cuvinte, trebuie să avem grijă de acestea toată viaţa, şi să nu le intinăm prin cuvinte, vorbe şi fapte care nu vor face decât să ne “ciopârţească” Divinul din noi.
  • astfel omul poate dobândi Duhul Sfânt şi va căpăta pe chip lumina credinţei lui Dumnezeu

Citeşte şi Rugăciunea lui Iisus – folosirea metanierului

Sursa foto: shutterstock.com

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate