DOSAR SPECIAL Camelia Pătrășcanu: direcțiile generale ale anului 2020 din punct de vedere astrologic

Camelia Pătrășcanu direcțiile generale ale anului 2020

Camelia Pătrășcanu direcțiile generale ale anului 2020

Dragostea, banii, cariera, sănătatea, toate sunt domenii despre care vrem să știm cât mai multe lucruri. Și cât mai exacte. La fel cum vrem să știm dacă anul ce se pregătește să vină va fi unul mai bun decât cel care se pregătește să plece. Camelia Pătrășcanu, astrolog și psiholog evaluator de competențe profesionale în meseria de astrolog ne ajută să le și aflăm.

Organizator, prioritizator, dezvoltator, schimbător. Acesta este mesajul pe care vrea să ni-l transmită anul 2020. Există o tendință de a te dezvolta independent, mulți sunt cei care își doresc în 2020 să continue profesional în propriile business-uri. Pe de altă parte, anul 2020 este anul câștigurilor în salturi, nu există neapărat o consecvență în zona aceasta financiară, dar este o situație asumată. Despre tot ce înseamnă anul 2020 din punct de vedere astrologic, am stat de vorbă cu astrolog Camelia Pătrășcanu.

Doamna astrolog Camelia Pătrășcanu, cum suntem în 2020, la modul general?

Este un an foarte agitat din punct de vedere astral. Toate planetele care pot retrograda vor retrograda. Atunci când o planetă retrogradează ne este mai greu să formulăm intenții, dar suntem susținuți astral să reconsiderăm, să corectăm, cumva să ne întoarcem spre noi înșine.

Pe de altă parte, având în vedere tranzitele și conjuncțiile mari, istorice (nu o să ne mai întâlnim cu ele decât peste sute de ani), 2020 este un fel de placă turnantă, în sensul că reconsiderăm multe aspecte ale vieții, cu un accent pe carieră, rol, sens în viață. Pentru foarte mulți dintre noi se vor întâmpla schimbări majore. Se produc multe rezonanțe astrale, cea mai frumoasă fiind cea între planetele din Capricorn cu Uranus aflat în Taur. Acesta poate aduce chiar mutații de destin, pentru multe persoane. Sunt schimbări pozitive, ne dau mai multă creativitate, imaginație.

Unii dintre noi vor dori să lucreze în alt domeniu după incheierea orelor de program la serviciu, să-și folosească mai mult potențialul creator. Parcă toți dăm din coate puțin mai mult ca de obicei. Ne dorim să fim mai independenți, să facem ceva pe cont propriu, să ne punem în valoare unicitatea.

Vorbim despre un an al corecțiilor și al reinventării?

Da, putem vorbi despre asta. Această reinventare nu schimbă neapărat traseul, dar așezarea pe traseu, da. 2020 îți aruncă provocarea de a te gândi cât de potrivită sau de autentică este pentru tine postura pe care o ai acum. Dacă este potrivită, sfatul este să o adâncești, să fii mai creativ în ea. Dacă nu este potrivită, găsește-ți curajul de a face din mers, ca să ajungi să-ți găsești locul acolo unde ești mai productiv. Nu este obligatoriu să faci schimbarea în 2020, dar măcar formulează-ți intenția în acest an.

Uranus în Taur ne obligă să fim productivi financiar și material. Nu numai să ne placă să facem, să fim și productivi. 2020 aduce tendința ca oamenii să-și găsească hobby-uri sau să transforme hobby-urile în activități lucrative. Este foarte mare efervescența asta a oamenilor care pe lângă slujbă mai fac și altceva, tocmai din dorința de a fi independenți de sistem.

Amintiți foarte mult despre intenție. Se vorbește foarte mult despre intenție. Ce înseamnă să plasezi o intenție la modul practic și când ar trebui să o formulăm ca să venim în întâmpinarea acestui Uranus care are planuri pentru noi?

Când vorbim despre intenție, nu vorbim despre o simplă intenție, vorbim despre o dispoziție interioară care cultivă o idee și chiar ideile ce derivă din cea inițială. Este, deci, un proces complex. Nu este doar mental, pentru că mentalul singur nu materializează corect.

Este nevoie de o realitate armonică, consistentă, care se perpetuează în mod armonic cu lumea. Intenția ține de alinierea interioară a mentalului, gândirii, simțirii, emoționalului, cu corpul fizic și el acolo. Intenția este o sclipire, un chef interior, o dispoziție interioară, un entuziasm interior, către ceva care, de preferință să fie foarte rezonant cu tine. Ca să fie rezonant cu tine trebuie să fie calibrat cu corpul fizic, cu corpul emoțional, cu mintea.

Vești foarte bune pentru 2020? Un nou început?

Sunt vești bune, dar este și o dinamică foarte mare. De asemenea, trebuie să mai punctăm ceva. Am spus că sunt foarte multe planete retrograde. Sigur, ele retrogradează în fiecare an, doar că acum cumva și-au programat ceasurile. De exemplu, în perioada iulie – septembrie, retrogradează planetele mari – Saturn și Pluto.

În această situație, lunile acestea de vară pot fi foarte intense profesional, deși în mod normal este o perioadă de concediu. Această retrogradare din vară ne ajută să recalibrăm lucrurile făcute în prima parte a anului. Să vedem ce păstrăm din toate proiectele la care ne-am gândit, din propunerile primite, cum intrăm în rezonanță, în sintonie cu ce ne oferă sistemul, în primul trimestru al anului. Facem ordine, ne reordonăm prioritățile. Pe de altă parte, oamenii încep să-și aranjeze lucrurile ca peste timp să ajungă într-un alt punct de confort pe care-l vizează.

Din punct de vedere sentimental, lucrurile sunt într-o mișcare continuă pentru că cele două planete mult implicate în relații – Marte și Venus – retrogradează. Rar se întâmplă să retrogradeze amândouă în același an. Asta se traduce prin faptul că există o dinamică și în această zonă relațională, sentimentală. Nu se creează mari relații în 2020, dar cumva felul în care înțelegem comunicarea, afectul, cunoaște o schimbare.

Camelia Pătrășcanu direcțiile generale ale anului 2020

Vedem într-un mod mai lejer relația în care suntem implicați, nu în sensul de a o declara deschisă, ci în sensul că ideea de libertate și comunicare partenerială, ideea pasiunilor comune în cuplu, devine dintr-o dată mai importantă. Nu mai privim relația ca pe un construct comod administrativ si familial strict, ci ca pe unul în care avem visuri, pasiuni comune cu partenerul, iar asta ne place. E posibil ca Venus în Gemeni să testeze cuplurile care, din punctul de vedere al comunicării, nu sunt cele mai pregătite.

Uranus în Taur și retrogradarea lui Marte în Berbec pot aduce un plus de egoism, accentul cade pe propria persoană. Care sunt contextele în care îmi este bine cu adevărat, care sunt contextele compromițătoare sau dezavantajoase pentru mine? Oamenii pun accentul pe ei înșiși și asta e foarte bine, după ce ne-am dat răspunsuri la aceste întrebări, suntem mult mai autentici. Știm ce să cerem pentru noi și cum să gestionăm lucrurile mult mai onorant.

Vă invit să discutăm puțin despre Destin. Ce este Destinul?

Destinul nu este o planetă, dar este un punct pe orbita Lunii și are un rol foarte important, mai ales că este în Rac, până în iunie 2020. Din iunie se instalează în Gemeni. De aici înțelegem că până în iunie avem o directivă, iar din iunie avem o alta.

Până în iunie directiva este construită în jurul ideii de siguranță, stabilitate legată de familia de proveniență. Familia de proveniență, mama – tata, fie că mai sunt, fie că nu sunt. Este despre cum mi-am așezat raporturile cu ei, știut fiind faptul că cele mai mari traume biografice se conturează în familie. Până în iunie trebuie rezolvată de urgență biografia personală. De multe ori nu suntem întregi pentru că există multă istorie și bagaje care merită să fie rezolvate.

Apoi, din iunie avem o altă muzică de fond. Destinul se va afla în Gemeni – un semn zodiacal mobil. Asta înseamnă că dintr-o dată energia anului se schimbă și ne face mult mai receptivi și mai flexibili la toate schimbările care vin. Nu mai dramatizăm atât de mult atunci când ne apar schimbări în viață, indiferent că vorbim despre situație profesională, emoțională sau medicală.

Anul 2020 este mult despre noi cu noi și despre modul în care ne repoziționăm față de sistem: autoritățile, familia, relațiile conjugale. Toată această repoziționare se petrece în funcție de cât ne cunoaștem pe noi, ne împuternicim pe noi înșine.

Este despre cine sunt eu cu adevărat? Este despre ce este bine pentru mine, în mod profund? Ce mă împlinește pe mine cu adevărat acum și peste ani? Și cum îmi răspund la această întrebare?

Prin activarea martorului. Atunci când vreau să fac un lucru, activez martorul, mă văd din afară. Adică, activez o bucățică din mine care povestește despre mine ca și cum m-aș privi din exterior. Este un instrument al conștiinței. Activez acest martor când vreau să fac o alegere; să văd dacă o persoană este bună pentru mine sau dacă o postură socială sau profesională este bună pentru mine.

Când activez acest martor, înseamnă că iau o decizie din exteriorul focusului emoțional. Tehnica este simplă și este suficient să mă întreb: „Este conform cu mine serviciul sau relația sau situația? Activez martorul plasându-mă în afara emoționalului meu și răspund la întrebare. Fix așa vine soluția și tare bine ne face!

Citeste si

EXCLUSIV AVANTAJE Horoscop 2020, realizat de astrologul Camelia Pătrășcanu

ILEANA VOICU GHINEA | FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Interviurile Avantaje