Desert crocant cu mere

Desert crocant cu mere
1. Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180°C. Amesteca untul cu zaharul pana cand acesta se topeste. Incorporeaza faina si scortisoara si aduna aluatul intr-o minge si preseaza-l ca sa devina compact. Rupe bucati si asaza-le pe tava tapetata cu hartie de copt. Da la cuptor 15-20 de minute pana cand se rumenesc.

2. Asaza feliile de chec intr-un bol din sticla si stropeste cu alcoolul si sucul de mere; lasa sa se imbibe. Topeste untul si rumeneste merele la foc mare. Adauga zaharul, scortisoara si vanilia si amesteca. Lasa sa se raceasca si apoi asaza-le peste feliile de chec.

3. Incalzeste crema de vanilie combinata cu amidonul pana cand se ingroasa, amestecand. Lasa sa se raceasca 10 minute. Da la rece minimum 2 ore.

4. Bate frisca spuma si adauga 1-2 linguri coniac si zaharul pudra; amesteca pentru a se combina. Toarna deasupra si da la rece. Presara crocantul inainte de a servi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)