De ce sunt atât de dureroase tăieturile provocate de hârtie?

de ce sunt atât de dureroase tăieturile provocate de hârtie

Cu siguranță și ție ți s-a întâmplat să te trezești cu o durere deranjantă în zona mâinilor, iar la o analiză mai atentă să constanți că există o serie de tăieturi de care nici măcar nu îți amintești. Ei bine, astfel de tăieturi sunt provocate de foile de hârtie și există mai multe motive pentru care acestea sunt atât de dureroase.

O foaie de hârtie pare un lucru banal și care nu poate provoca probleme de sănătate, dar în realitate, lucrurile stau complet diferit. Hârtia poate duce la apariția unor tăieturi dureroase și care se vindecă destul de greu.

De ce sunt atât de dureroase tăieturile provocate de hârtie?

Principalul loc unde apar tăieturile este la nivelul degetelor. În această zonă există mai multe terminații nervoase cunoscute sub denumirea de nociceptori și care trimit semnale către creier atunci când pielea intră în contact cu substanțe chimice, temperaturi scăzute sau foarte ridicate, dar și când apar diferite leziuni. Un alt motiv pentru care aceste tăieturi sunt foarte dureroase este că mâinile sunt folosite zilnic, ceea ce înseamnă că rana nu are timp să se vindece.

Hârtia în sine este o altă explicație a durerilor puternice. Deși pare netedă, marginea acesteia prezintă denivelări și din acest motiv ajunge să provoace răni.

“Hârtia este destul de ascuțită, zgârie și are o margine zimțată. Te taie repede, înainte să îți dai seama.”, a spus Hayley Goldbach, medic dermatolog rezident, potrivit dailymail.co.uk.

În plus, hârtia conține o mulțime de fibre care pot ajunge în interiorul tăieturii, ceea ce va face ca rana să se infecteze și să fie mai dificil de tratat. Aceste tăieturi sunt dureroase tocmai pentru că sunt suficient de adânci pentru a ajunge la nociceptori, dar nu atât de profunde pentru a declanșa mecanismul de coagulare. Asta înseamnă că va dura mai mult până când pielea nouă să înlocuiască celulele moarte.

Specialiștii spun că aceste tăieturi sunt deranjante și pentru că organismul nu are tendința de a se apăra și de a reacționa, ceea ce înseamnă că atunci când este constatată problema, apare un dezechilibru emoțional.

Pentru a trata rapid aceste tăieturi este nevoie de curățarea zonei cu mare atenție, cu apă și săpun, după care ar trebui aplicat un bandaj.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce trebuie să mănânci dacă ai ficatul gras

Când nu este indicat să operezi chisturile ovariane? Specialiștii spun că așa pot fi evitate complicațiile

Ce presupune histerosonografia, procedura de investigare a trompelor uterine

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate