De ce nu este bine să mănânci pufuleți

Una dintre gustările preferate ale copiilor și printre cele mai vândute produse românești sunt pufuleții. Te-ai gândit până acum că pufuleții nu ar fi atât de buni pe cât ai crede? Iată de ce nu e bine să-i mănânci:

pufuleti

foto pufuleți Shutterstock

Potrivit Profesorului doctor Mencinicopschi, pufuleții fac parte din categoria snacksuri, care ar trebui interzise cu precădere, mai ales copiilor, nu doar adulților, din cauza lipsei de nutrienți.

Pufuleții se obțin prin expandarea făinei de porumb, la care se adaugă și glucide ce îi ridică indicele glicemic, dar și numărul de calorii – 224 kcal / 30 g de pufuleți, mai anunță specialistul. De asemenea, pufuleții conțin și aditivi alimentari ce pot cauza dificultăți de concentrare, dar și colorantul tatrazină, ce poate provoca astm, eczeme ori urticarie. Nici excesul de sare pe care îl conțin pufuleții nu ar trebui trecut cu vederea, ci și acest produs ar trebui limitat.

Pe lângă aceste ingrediente ce nu ar trebui să își aibă locul în dieta copiilor – în fapt, a niciunui om – ar trebui să ne mai punem semne de întrebare și când vine vorba de proveniența mălaiului din care se fac pufuleții: există mari șanse ca acesta să fie de tipul modificat genetic, iar prețul redus al produsului nu face decât să admită acest fapt.

Uleiul vegetal folosit la temperaturi înalte devine toxic (cel de cocos este cel mai stabil, însă și acesta poate avea unele probleme), iar pufuleții se fac prin expandare, iar asta înseamnă că sunt folosite temperaturi înalte.

Unele produse de acest gen conțin și zahăr, ce ar trebui consumat în cantități cât mai mici sau deloc, mai ales în cazul copiilor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate