De ce este important să te culci în fiecare seară la aceeași oră

De ce este important să te culci în fiecare seară la aceeași oră

Un program de odihnă foarte atent alcătuit este cheia pentru a avea o viață organizată și pentru a face față provocărilor pe tot parcursul zilei. Astfel, este foarte important să te culci în fiecare seară la aceeași oră, acest obicei reușind să îi ajute pe indivizi își îndeplinească mult mai ușor activitățile.

Odihna este vitală pentru ca organismul să funcționeze în perfectă stare, însă este important ca ea să fie făcută într-un mod corect. Astfel, orele fixe de odihnă au efecte benefice asupra organismului, potrivit dailymail.co.uk.

De ce este important să te culci în fiecare seară la aceeași oră?

Studiile au arătat că persoanele care se culcă în fiecare seară la aceeași oră sunt mult mai sănătoase și au mai mult succes în carieră. Persoanele care nu au ore fixe de somn se simt mult mai obosite pe timpul zilei, iar acest lucru se întâmplă din cauza faptului că melatonina, hormonul care induce somnul, este eliberat într-un mod haotic. Astfel, având un program foarte bine stabilit și o rutină, organismul va știi când să elimine hormonii, reglând astfel ritmul circadian.

Persoanele care se culcă în fiecare seară la aceeași oră reușesc să se organizeze mult mai bine, au o capacitatea mai mare de concentrare și reușesc să își atingă scopurile. Datorită acestor aspecte, aceste persoane au o carieră înfloritoare și se bucură de succes pe toate planurile.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Brânza, alimentul care ar putea vindeca deficiențele de auz

Ce riști dacă consumi alcool înainte de a împlini 15 ani

Pudra din coaja de ou, remediul natural pentru o mulțime de boli. Uite cum o poți prepara

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate