Brânza, alimentul care ar putea vindeca deficiențele de auz

Brânza ar putea vindeca deficiențele de auz

Brânza are multiple proprietăți pentru organism și ajută la o mai bună fixare a calciului în organism. Pe lângă beneficiile deja cunoscute, oamenii de știință au descoperit că acest aliment ar putea duce la vindecarea deficiențelor de auz.

Poate părea greu de crezut că există o legătură între consumul de brânză și îmbunătățirea auzului, însă acest lucru este cât se poate de adevărat. Mai mult, acest aliment este considerat un tratament cu rezultate foarte bune în tratarea surzeniei, potrivit dailymail.co.uk.

Cum vindecă brânza deficiențele de auz?

Cercetătorii au realizat recent un studiu și au descoperit că brânza are în compoziția ei substanțe care ar putea preveni sau tratata surditatea apărută în urma expunerii în medii în care zgomotul este foarte puternic. Testele realizate la nivelul organismului animal au arătat că substanțele din brânză ajută la protejarea urechii și chiar și a celulelor nervoase. Oamenii de știință urmează să extindă testele și la nivelul organismului uman, fiind testați voluntari din cadrul armatei.

Studiul își propune să descopere dacă substanțele care se găsesc și în iaurt îi ajută pe soldați să își recapete auzul, asta după ce au stat foarte mult timp în zonele de război, iar auzul lor a fost deteriorat din cauza zgomotelor puternice.

Zgomotul este cel care declanșează radicalii liberi. Pentru a lupta împotriva lor, aminoacidul D-metionină, care se găsește în produsele lactate, are efecte benefice.

Cu toate că medicii fac teste pentru a vedea care sunt efectele pe care D-metionina le produce la nivelul organismului, aceștia sunt de părere că în cazul în care aceasta se dovedește un tratament cu efecte puternice în rezolvarea problemelor auzului, cantitățile de brânză pe care un bolnav ar trebui să le consume sunt foarte mari.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ce riști dacă consumi alcool înainte de a împlini 15 ani

Consumi prea mult zahăr? 8 semne care trădează acest obicei

Până la ce vârstă ar trebui alăptați copiii? 2, 3 sau 7 ani?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate