Ce riști dacă consumi alcool înainte de a împlini 15 ani

ce riști dacă consumi alcool înainte de a împlini 15 ani

Consumul de alcool a devenit o problemă din ce în ce mai gravă, mai ales că acest obicei este practicat de la vârste tot mai mici. Astfel, persoanele care consumă alcool înainte de a împlini 15 ani se expun unor riscuri majore.

Din cauza anturajului sau din curiozitate, foarte multe persoane încep să consume alcool înainte de vârsta majoratului. Acest lucru este îngrijorător, iar medicii trag un semnal de alarmă și avertizează că sănătatea este pusă în pericol, la fel și speranța de viață.

Ce riști dacă consumi alcool înainte de a împlini 15 ani?

Medicii sunt de părere că persoanele care consumă alcool înainte de a împlini vârsta de 15 ani riscă să își piardă viața mult mai devreme decât cele care ocolesc acest obicei. Un studiu realizat recent a arătat că 47% din persoanele care au consumat alcool de la vârste foarte mici au murit prematur, potrivit dailymail.co.uk. Mai mult, persoanele care beau înainte de vârsta majoratului riscă să aibă un stil de viață dezordonat și să devină alcoolice, odată ajunse la maturitate.

Înainte de a-și pierde viața, persoanele care consumă alcool încă din copilărie se pot confrunta cu probleme neurologice, pot întâmpina dificultăți la nivel social și economic, fiindu-le foarte greu să se integreze în diferite medii. Astfel, ei se pot simți excluși și marginalizați, iar riscul de a dezvolta depresii este ridicat.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Consumi prea mult zahăr? 8 semne care trădează acest obicei

Până la ce vârstă ar trebui alăptați copiii? 2, 3 sau 7 ani?

Ceapa roșie, tratamentul natural împotriva cancerului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate