De ce apar schimbările de dispoziție în cazul femeilor care iau anticoncepționale? Un nou studiu explică ce modificări se produc în organism

de ce apar schimbările de dispoziție în cazul femeilor care iau anticoncepționale

Femeile apelează la ajutorul anticoncepționalelor fie pentru a preveni o sarcină nedorită, fie pentru a trata diferite afecțiuni ginecologice. Un nou studiu explică ce modificări se produc în organism și de ce apar schimbările de dispoziție în cazul femeilor care iau pilule contraceptive.

Pentru unele femei, administrarea anticoncepționalelor nu a produs schimbări la nivelul organismului, dar există și cazuri în care doamnele au observat mici diferențe. Un studiu recent a arătat că aceste pastile pot provoca schimbări de ordin emoțional. Mai exact, femeile care urmează un astfel de tratament au cu 10% mai puține șanse să observe expresiile faciale și sentimentele altor persoane, potrivit dailymail.co.uk.

De ce apar schimbările de dispoziție în cazul femeilor care iau anticoncepționale?

Cercetarea a fost efectuată la Universitatea Greifswald din Germania și chiar dacă nu s-a descoperit motivul pentru care apar astfel de schimbări, specialiștii pun manifestările pe seama impactului pe care pastilele îl au asupra nivelului de estrogen și progesteron. Practic, femeile sunt mai puțin empatice, iar acest lucru poate avea un impact negativ asupra relațiilor cu cei din jur și inclusiv asupra relațiilor de cuplu.

Pentru a evidenția efectele negative ale anticoncepționalelor, specialiștii au analizat reacțiile a 42 de femei care luau pastilele și le-au comparat cu cele înregistrate în cazul a 53 de femei care nu luau anticoncepționale. Rezultatele au arătat că femeile care urmau un astfel de tratament au avut dificultăți în a recunoaște emoții de bază, cum ar fi tristețea sau fericirea, dar și pe cele complexe, printre care se numără mândria și disprețul.

“Sunt necesare studii suplimentare pentru a investiga dacă tulburările provocate de contracepția orală în recunoașterea emoției depind de tipul, durata sau momentul utilizării. Aceste studii ar trebui să investigheze, de asemenea, dacă aceste pastile afectează capacitatea femeilor de a iniția și de a menține relații intime. Dacă acest lucru se dovedește a fi adevărat, ar trebui să furnizăm femeilor informații mai detaliate despre consecințele utilizării contraceptive orale”, a spus Alexander Lischke, medicul care a condus studiul, potrivit dailymail.co.uk.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Te confrunți cu o durere persistentă în gât? Nu o ignora! Poate fi primul semn al unei boli grave

De ce e bine să te trezești dimineața devreme

Mit sau realitate: Inima se oprește atunci când strănutăm? Uite ce se întâmplă la nivelul organismului

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate