De ce e bine să te trezești dimineața devreme

de ce e bine sa te trezesti dimineata de

Oamenii care se trezesc dimineața devreme prezintă un risc mai mic de a dezvolta schizofrenie sau depresie, potrivit unui nou studiu. De ce e bine să te trezești dimineața devreme.

Dacă te regăsești printre cei care iubesc butonul snooze, riști să dezvolți o problemă de sănătate mintală, spune un nou studiu.

Cercetătorii de la Universitatea din Exeter și Massachusetts General Hospital au descoperit că a fi programat genetic pentru a te trezi dimineața devreme poate duce la o stare de sănătate mai bună și un risc mai mic de a dezvolta schizofrenie și depresie.

De ce e bine să te trezești dimineața devreme

Oamenii de știință au studiat ceasul biologic al corpului uman și legătura acestuia cu sănătatea mintală. Studiul a implicat 700.000 de participanți.

S-a dovedit că persoanele care se trezesc dimineața devreme sunt mai puțin sensibile la depresie și alte tipuri de tulburări mintale.Persoanele care se trezesc târziu au şanse mai mari să fie depresive, stresate şi supraponderale, au arătat rezultatele studiului.

Cercetătorii susțin că bioritmul este un factor important în apariția depresiei, independent de perioada de somn.

“Numărul mare de persoane din studiul nostru ne-a oferit cele mai puternice dovezi până în prezent că” bufnițele de noapte “sunt expuse unui risc mai mare de a dezvolta probleme de sănătate mintală, cu toate că sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege pe deplin această concluzie”, a declarat profesorul Mike Weedon, care a condus cercetarea.

În plus, expunerea la razele solare ale dimineţii ar putea avea un efect benefic asupra stării.

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock.com

 

Vezi si:

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate